باغ شاهزاده ماهان ، نگین انگشتری کویر کرمان
معماری و هنر ایرانیان از گذشته در ساخت بنا ها و ساختمان های بجای مانده از گذشتگان به وضوح دیده شده و می توان با مشاهده بناهای تاریخی به هنر ایرانیان پی برد.
اما این هنر در ساخت و طراحی باغ های ایران به اوج خود رسیده و می توان بهترین هنر ایرانیان را در طراحی باغ های تاریخی کشور مشاهده کرد.
باغ شاهزاده ماهان یکی از فوق العاده ترین و زیباترین باغ های ایرانی بوده که طراحی و ساخت آن با ظرافتی مثال زدنی انجام شده است.
اگر می خواهید با این باغ زیبا تاریخی بیشتر آشنا شوید، با وبلاگ اقامت ۲۴ همراه باشید.
مقاله مرتبط: ” حمام گنجعلی خان کرمان : معرفی و تصاویر ”
مقاله مرتبط: ” تنگه راگه جاذبه کمتر شناخته شده کرمان ”
باغ شاهزاده ماهان کجاست؟
در فاصله دو کیلومتری از شهر ماهان، در نزدیکی شهر کرمان و در دامنه کوه های تیگران، یکی از زیبا ترین باغ های تاریخی ایران با نام باغ شاهزاده ماهان واقع شده است.
قدمت این باغ که یکی از نماد هنر معماری و طراحی ایرانیان بشمار می آید، به دوره قاجار بازگشته و در سال ۱۲۷۶ خورشیدی بنا شده است.
ساخت این باغ به دستور محمد حسن خان سردار ایروانی حاکم وقت کرمان آغاز شده و توسط عبدالحمید میرزا ناصرالدوله ادامه یافت که همچنان نیز نیمه کار رها شد.
سند نیمه کاره رها شدن ساخت این باغ را می توان در بخش هایی از آن که فاقد تزئینات هستند یافت کرد.
این باغ که از آن با نام باغ شاهزاده ماهان نیز نام برده می شود، با گذشت سالهای سال از تاریخ عمر آن همچنان باطروات و شاداب بوده و همه روزه مسافران و گردشگران بسیاری برای بازدید از زیبایی های آن به این باغ سفر می کنند.
زیبایی باغ شاهزاده ماهان آن را به نگینی سبز بر انگشتری کویر بدل ساخته که همچون الماسی درخشان چشم هر بیننده ای را مبهوت تماشای خود میکند.
باغ شاهزاده ماهان در زمینی به مساحت ۵/۵ هکتار در دو بخش غربی و شرقی بنا شده و دارای بنا، ورودی و سردرب ورودی بسیار زیبایی بوده و امروزه به یکی از تفرجگاه های اصلی مردم کرمان و سایر گردشگران بدل شده است.
نکته ای که به محض ورود به این باغ باعث حیرت همگان می شود، سرسبزی و وجود جوی پر آب در میان آن است.
این باغ مملو از درختان سر به فلک کشیده بوده و جوی جاری از میان آن زیبایی دو چندانی به باغ شاهزاده بخشیده است.
آب جاری درمیان باغ شازده از قنات و رودخانه تیگران سرچشمه گرفته و از مرتفعترین قسمت باغ ، وارد آن می شود.
بخش شاه نشین این باغ امروزه تغییر کاربری داده و به رستوران سنتی تبدیل شده که البته باید این را نیز اشاره کرد که این تغییر کاربری با مخالفت جامعه جهانی و یونسکو مواجه شده است.
این باغ به عنوان سیزدهمین اثر ایرانی در سال ۱۳۹۰ به فهرست میراث جهانی یونسکو اضافه شد تا اهمیت آن بیش از پیش شود. این باغ همچنین در میان پرگردشگرترین جاذبههای ایران قرار دارد.
منبع : وبلاگ اقامت ۲۴