مسجد نصیرالملک شیراز؛ اطلاعات کامل بازدید و تصاویر
مسجد نصیرالملک واقع در شهر شیراز، یکی از دیدنی ترین مکان های تاریخی در ایران است. این مسجد با معماری ای بی نظیر و هوشمندانه امروزه به یکی از مقاصد اکثر گردشگران تبدیل شده است. این بنای تاریخی در دوران پس از انقلاب جمهوری اسلامی به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. در این مسجد شما میتوانید کلکسیونی از هنرهای بی نظیر ایرانی مانند کاشی کاری، مقرنس کاری، معماری پیچیده و نورپردازی های خلاقانه را مشاهده کنید.
حیاطی نورانی و درخشان با فضایی رویایی و دلنشین که در مرکز آن حوضی با گلدان هایی متنوع مزین شده است؛ یکی از ویژگی های دلربا و بی نظیر این بنا است. زیبایی ها و شگفتی های بیشتری از این مسجد را میتوانید در مجله گردشگری اقامت ۲۴ مطالعه کرده و با جزئیات آن ها آشنا بیشتر شوید.
فهرست این مطلب
- ۱ معرفی مسجد نصیرالملک شیراز
- ۲ مسجد نصیرالملک کجاست؟
- ۳ اطلاعات بازدید از مسجد نصیرالملک
- ۴ بهترین زمان بازدید از مسجد نصیرالملک
- ۵ قوانین بازدید از مسجد نصیرالملک شیراز
- ۶ چرا به مسجد نصیرالملک مسجد صورتی می گویند؟
- ۷ تصاویر مسجد نصیرالملک شیراز
- ۸ مسجد نصیرالملک در شب
- ۹
- ۱۰ تاریخچه مسجد نصیرالملک شیراز
- ۱۱ معماری مسجد نصیرالملک
- ۱۲ جاهای دیدنی مسجد نصیرالملک شیراز
- ۱۲.۱ ورودی مسجد
- ۱۲.۲ هشتی
- ۱۲.۳ دالان یا راهرو
- ۱۲.۴ حیاط و نمای مسجد نصیرالملک
- ۱۲.۵ طاق نمای شمالی
- ۱۲.۶ طاق نمای جنوبی
- ۱۲.۷ شبستان اصلی یا غربی یا عروس بنا (شبستان تابستانه)
- ۱۲.۸ شبستان شرقی (شبستان زمستانه) یا موزه اوقاف مسجد نصیرالملک
- ۱۲.۹ گاو چاه
- ۱۲.۱۰ طاق مروارید (ایوان شمالی)
- ۱۲.۱۱ ایوان جنوبی
- ۱۲.۱۲ امامزاده زنجیری
- ۱۳ ویژگی مسجد نصیرالملک شیراز
- ۱۴ شعر در مورد مسجد نصیرالملک
- ۱۵ جاهای دیدنی نزدیک مسجد نصیرالملک شیراز
- ۱۶ رستورانهای نزدیک مسجد نصیرالملک شیراز
- ۱۷ هتلهای نزدیک مسجد نصیرالملک شیراز
- ۱۸ سفر به شهر شیراز با تورهای اقامت ۲۴
- ۱۹ جمعبندی مطالب
- ۲۰ سؤالات متداول
- ۲۰.۱ مسجد نصیرالملک از آثار کدام شهر است؟
- ۲۰.۲ مسجد نصیرالملک در کدام شهر است؟
- ۲۰.۳ مسجد نصیرالملک تا چه ساعتی باز است؟
- ۲۰.۴ مسجد نصیرالملک جمعه باز است؟
- ۲۰.۵ مسجد نصیرالملک معروف به چیست؟
- ۲۰.۶ مسجد معروف شیراز چیست؟
- ۲۰.۷ مسجد نصیرالملک از مساجد قدیمی کدام شهر است؟
- ۲۰.۸ مسجد نصیرالملک به چه ویژگی خاصی معروف است؟
- ۲۰.۹ مسجد نصیرالملک در کدام دوره ساخته شد؟
- ۲۰.۱۰ مسجد نصیرالملک چه ساعتی بریم؟
- ۲۰.۱۱ نام دیگر مسجد نصیرالملک چیست؟
- ۲۰.۱۲ بر روی درهای مسجد نصیرالملک شیراز اشعار کدام شاعر است؟
معرفی مسجد نصیرالملک شیراز
ایران دارای مساجد کهن فراوانی است که احتمالا برخی از آنها را از نزدیک یا در قالب تصویر مشاهده کردهاید، اما مسجد نصیرالملک که یکی از مهمترین اماکن مذهبی شیراز به شمار میرود، میتواند کل ذهنیت شما از یک مکان مذهبی را تغییر دهد و تصویری نو از بنای مسجد را در ذهنتان خلق کند.
مسجد نصیرالملک شیراز، تلفیق شاهکاری از نور و کاشیهای رنگی است. این مسجد نه تنها مکانی برای عبادت، بلکه تابلویی زنده از هنر و فرهنگ ایرانی است که هر بینندهای را به تحسین وامیدارد. تلفظ مسجد نصیرالملک به انگلیسی بهصورت «Nasir al-Mulk Mosque» است.
مسجد نصیرالملک کجاست؟
در شهر تاریخی شیراز، در امتداد خیابان لطفعلیخان زند، کوچهای به نام نصیرالملک قرار دارد که به محله قدیمی گود عربان منتهی میشود. آدرس مسجد نصیرالملک همینجاست؛ جایی که خاطره بازدید از آن تا ابد در ذهن شما نقش خواهد بست.
این مسجد، یادگاری از دوران قاجار است و به دستور میرزا حسنعلی نصیرالملک، یکی از بزرگان آن دوره، ساخته شده است. این بنای تاریخی، نه تنها از نظر معماری و هنری ارزشمند است، بلکه بهدلیل فضای معنوی و آرامشبخشی که دارد، مورد توجه گردشگران و علاقهمندان به تاریخ و فرهنگ ایران قرار گرفته است.
چطور خودمان را به مسجد نصیرالملک برسانیم؟
بسیاری از افراد میپرسند «مسجد نصیرالملک از مساجد قدیمی کدام شهر است؟»، در پاسخ باید بگوییم در سفر به شیراز میتوانید از این مسجد فوقالعاده دیدن کنید. این مسجد در محله گود عربان، در جنوب خیابان لطفعلی خان زند و در نزدیکی شاهچراغ و بازار وکیل قرار دارد. برای دسترسی به مسجد نصیرالملک میتوانید از وسایل نقلیه عمومی یا خودروی شخصی استفاده کنید.
اگر در شهر شیراز از وسایل نقلیه عمومی استفاده میکنید هم میتوانید با اتوبوس یا مترو به این مسجد برسید. نزدیکترین ایستگاه مترو به مسجد نصیرالملک، ایستگاه ولیعصر است. از این ایستگاه تا مسجد، حدود ۱.۵ کیلومتر فاصله است که میتوانید آن را با تاکسی یا پیاده طی کنید. همچنین میتوانید با اتوبوسهای خط پایانه ولی عصر – پایانه نمازی به چهارراه مشیر بروید و از آنجا خودتان را به مسجد نصیرالملک برسانید.
اگر با خودروی شخصی به این مسجد میروید، میتوانید از طریق خیابان لطفعلی خان زند به محله گود عربان بروید و در نزدیکی مسجد پارک کنید.
لوکیشن مسجد نصیرالملک شیراز روی نقشه
برای راحتتر پیدا کردن مسجد نصیرالملک توصیه میکنیم به لوکیشن نقشه مسجد نصیرالملک شیراز توجه کنید.
اطلاعات بازدید از مسجد نصیرالملک
مسجد نصیرالملک، معروف به مسجد صورتی، یکی از شاهکارهای معماری ایرانی شیراز در دوره قاجار است اما بسیاری از گردشگران نمیدانند مسجد نصیرالملک تا چه ساعتی باز است یا هزینه خرید بلیط مسجد نصیرالملک چقدر است. بنابراین، برای بازدید از این مسجد زیبا، لازم است اطلاعاتی در مورد ساعات و زمان بازدید در نظر داشته باشید که در ادامه ارائه میشود.
- شماره تماس مسجد نصیرالملک: ۰۷۱۳۲۲۴۱۶۶۱
- ساعت بازدید مسجد نصیرالملک: ۸ صبح تا ۵ بعد از ظهر
- هزینه ورودی مسجد نصیرالملک: ۳۰ هزار تومان؛ گردشگر خارجی ۲۵۰ هزار تومان
- روزهای تعطیل: اربعین، تاسوعا و عاشورای حسینی، شهادت امام علی (ع)، رحلت پیامبر (ص)، رحلت امام خمینی (ره) و شهادت امام جعفر صادق (ع)
توجه داشته باشید که مسجد نصیرالملک جمعهها هم باز است.
بهترین زمان بازدید از مسجد نصیرالملک
گردشگران علاقمند به عکاسی معمولا این دغدغه را عنوان میکنند که «مسجد نصیرالملک چه ساعتی بریم». بهترین زمان برای بازدید از مسجد زیبای نصیرالملک شیراز، ۷ تا ۱۰ صبح است که فضای مسجد خلوت بوده و نور خورشید به زیباترین شکل ممکن از میان شیشههای رنگی عبور میکند و حالتی رویایی و روحانی به فضا میبخشد. مزیت دیگر این ساعات این است که میتوانید از تمام زوایای مسجد بهخوبی عکاسی کنید.
قوانین بازدید از مسجد نصیرالملک شیراز
مسجد نصیرالملک شیراز با کاربری موزه – مسجد، مکانی مقدس شمرده میشود و انتظار میرود که گردشگران ایرانی و خارجی قوانین و نکات زیر را رعایت کنند:
- رعایت پوشش اسلامی الزامی است.
- بدون مجوز، امکان ورود با سه پایه و تجهیزات عکاسی حرفهای و فیلمبرداری وجود ندارد.
- عکاسی فشن و مدلینگ ممنوع است.
- هرگونه حرکات نمایشی مثل دست زدن، پا کوبیدن، آواز خواندن و غیره ممنوع است.
- استعمال دخانیات ممنوع است.
- رعایت نظافت در تمام نقاط مسجد الزامیست.
- پخش کردن موسیقی از موبایل و کلیه وسایل الکترونیکی ممنوع است.
چرا به مسجد نصیرالملک مسجد صورتی می گویند؟
در مورد مسجد نصیرالملک شیراز داستانهای زیادی نقل میشود و بسیاری از افراد دوست دارند بدانند نام دیگر مسجد نصیرالملک چیست. این مسجد با نامهای مختلفی از قبیل مسجد صورتی، مسجد رنگها، مسجد رنگین کمان یا مسجد کالئوسوسکوپ خوانده شده است.
در این مسجد به علت استفاده از شیشه های رنگی و کاشی های صورتی رنگ در تمامی بخش ها، باعث شده تا رنگ صورتی در این فضا قالب شود. به همین دلیل این بنا در طول زمان به مسجد صورتی نیز شهرت یافت.
تصاویر مسجد نصیرالملک شیراز
در ادامه توجه شما را به تصاویر مسجد نصیرالملک جلب میکنیم.
پنجره مسجد نصیرالملک
حیاط مسجد نصیرالملک
سردر مسجد نصیرالملک
نقوش مسجد نصیرالملک
نمای مسجد نصیرالملک
نورپردازی مسجد نصیرالملک
گنبد مسجد نصیرالملک
سقف مسجد نصیرالملک
مسجد نصیرالملک در شب
اگرچه گفته میشود بهترین زمان بازدید از مسجد نصیرالملک در هنگام صبح است اما بازدید از مسجد نصیرالملک در شب هم به اندازه تماشای آن در زیر پرتوهای نور خورشید، جذاب و زیباست. در ادامه میتوانید تصاویر این مسجد دلنشین را در شب مشاهده کنید.
تاریخچه مسجد نصیرالملک شیراز
مسجد نصیرالملک یکی از جالبترین جاهای دیدنی شیراز به شمار میرود. برخی افراد میپرسند مسجد نصیرالملک در کدام دوره ساخته شد؟ و جریان مسجد نصیرالملک شیراز چیست؟ در پاسخ باید بگوییم که
جریان مسجد نصیرالملک شیراز به این صورت است که حدود ۱۵۰ سال پیش، حاکم فارس که از اشراف شیراز و افراد خوشنام آن دوران بود، دستور ساخت این مسجد را داد. ساخت بنای مسجد نصیرالملک در حدود ۱۲ سال به طول انجامید و جالب اینجاست که نوادگان نصیرالملک هنوز هم درآمد این مسجد را صرف امور خیریه میکنند.
قدمت مسجد نصیرالملک به دوره قاجار بازمیگردد. تاریخچه مسجد نصیرالملک نشان میدهد که این بنا در سال ۱۲۹۳ هجری قمری آغاز و در سال ۱۳۰۵ هجری قمری به پایان رسیده است.
مسجد نصیرالملک تا کنون چندین بار مرمت و بازسازی شده است و همچنان هم طبق استاندارد های بین المللی مرمت آثار تاریخی ادامه دارد. این مسجد در تاریخ ۳۰ خرداد ۱۳۵۸ با شماره ثبت ۳۹۶ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
معماری مسجد نصیرالملک
مسجد نصیرالملک شیراز از نظر معماری بسیار منحصربهفرد است. در این مسجد تأکید بر ظرافت و زیبایی بوده و شامل دو شبستان شرقی و غربی است. شبستان شرقی مسجد تاریخی نصیرالملک، که در زمستان مورد استفاده قرار میگرفته است، با محراب کاشیکاری شده و سقف مقرنس، فضایی گرم و دلنشین را ایجاد میکند. شبستان غربی، فضایی تابستانی با ستونهای سنگی و پنجرههای ارسی است که محیطی خنک و روشن را فراهم میکند.
یکی از ویژگیهای بارز معماری مسجد نصیرالملک، استفاده از کاشیکاریهای صورتی رنگ و شیشههای رنگی است. این شیشهها، نور خورشید را به طیفهای رنگی زیبایی تبدیل و فضایی روحانی و دلانگیز را در شبستانها ایجاد میکنند. نمای مسجد نصیرالملک با دو در چوبی باشکوه و مقرنسکاریهای شگفتانگیز مزین شده است.
حیاط مسجد نصیرالملک، با حوضی مستطیلشکل و باغچههای گلکاری شده، فضایی آرامشبخش را برای بازدیدکنندگان فراهم میکند. گنبد مسجد نصیرالملک نیز با اسلیمیهای متداول مزین شده است.
جاهای دیدنی مسجد نصیرالملک شیراز
ویژگی مسجد نصیرالملک شیراز در متنوع بودن دیدنیهای درون آن است. در ادامه به معرفی جاهای دیدنی مسجد نصیرالملک خواهیم پرداخت.
ورودی مسجد
نقوش مسجد نصیرالملک از همان ابتدای ورود توجه شما را به خود جلب میکنند. در ورودی مسجد نصیرالملک، هنگامی که مقابل درهای چوبی باشکوه آن قرار میگیرید و با منظره کاشیهای هفترنگ آن مواجه میشوید، میتوانید تفاوت این مسجد با سایر بناهای مذهبی را متوجه شوید. در سردر مسجد نصیرالملک شعری از شوریده شیرازی به مناسبت سال پایان ساخت بنا خودنمایی میکند.
هشتی
هشتی مسجد نصیرالملک، فضایی کوچک و دنج است که بازدیدکنندگان را از ورودی به حیاط مسجد هدایت میکند. این فضا، با طراحی ساده و کاشیکاریهای ظریف خود، فضایی آرامشبخش را برای بازدیدکنندگان فراهم میآورد.
دید مبهم در هشتی باعث حفظ فضای درونی ساختمان از دید غریبهها میشود اما درعینحال، حس تحریک و کنجکاوی بیننده را هم بر میانگیزد. هشتی مسجد نصیرالملک با آجر ساخته شده و درست مانند در ورودی، تابلویی از کاشی در آن وجود دارد که در پایین آن شعر معروف سعدی و نام معمار نقش بسته است.
دالان یا راهرو
پس از عبور از هشتی آجری، وارد صحن وسیع و تماشایی مسجد خواهید شد و حوض وسط صحن حیاط، گلدانهای اطراف آن و آرامش نورانی این بنا شما را مسحور خواهد ساخت.
دالان یا راهرو مسجد صورتی نصیرالملک، فضایی باریک و طولانی است که شبستان شرقی و غربی را به هم متصل میکند. این فضا، با طراحی ساده و استفاده از آجر و کاشی، فضایی خنک و دلپذیر را برای بازدیدکنندگان فراهم آورده است.
حیاط و نمای مسجد نصیرالملک
حیاط مسجد نصیرالملک، یک صحن وسیع و دلگشا است که با حوضی مستطیلشکل به طول و عرض ۴/۵ _۱۶/۵ متر و باغچههای گلکاری شده، فضایی آرامشبخش را برای بازدیدکنندگان فراهم میکند. حیاط این مسجد به شکل چهارگوش بوده و دور تا دور آن با کاشیهای هفترنگ تزیین شده است.
این مسجد دارای دو ایوان است؛ ایوان شمالی با ارتفاع ۸ متر و ایوان جنوبی که فاقد کاربری خاصی است و صرفا به منظور قرینهسازی با ایوان شمالی ایجاد شده است. نمای مسجد نصیرالملک بسیار خاص و مزین به کاشیهای صورتیرنگ است.
طاق نمای شمالی
طرح مسجد نصیرالملک بسیار خاص و زیباست. طاق نمای شمالی مسجد که به طاق مروارید نیز شهرت دارد، با ارتفاع ۸ متر بهصورت کانهپوش ساخته شده و یکی از زیباترین بخشهای مسجد است. این طاق نما، با مقرنسکاریهای ظریف و کاشیکاریهای رنگارنگ که نمونهای از سقفهای ۵ کاسه به شمار میرود، جلوهای بینظیر به بنا بخشیده است.
طاق نمای شمالی، با ایجاد حس شکوه و عظمت، بازدیدکنندگان را به تحسین هنر معماری ایرانی وا میدارد. داخل و بیرون این طاق نما با کاشی هفت رنگ منقوش شده و در نقاط مختلف آن، آیات قرآنی ثبت گردیده است.
طاق نمای جنوبی
طاق نمای جنوبی مسجد نصیرالملک، که قرینه طاق نمای شمالی است، با طراحی سادهتر، جلوهای متفاوت به بنا بخشیده است. این طاق نما، با استفاده از آجر و کاشی، فضایی خنک و دلپذیر را برای بازدیدکنندگان فراهم میکند و با ایجاد حس تعادل و تقارن، تکمیلکننده زیبایی معماری مسجد است.
شبستان اصلی یا غربی یا عروس بنا (شبستان تابستانه)
اگر از ما بپرسید «مسجد نصیرالملک به چه ویژگی خاصی معروف است» خواهیم گفت آنچه مسجد نصیرالملک را از سایر مساجد متمایز ساخته، شبستان اصلی آن است که به عروس بنا هم شهرت دارد. از سقف تا پنجرهها و ستونهای شبستان غربی، چشماندازی خیرهکننده را ارائه میدهد. کاشیکاریهای دلانگیز و معماری سقف مسجد نصیرالملک، بیننده را چنان مجذوب خود میسازد که قابل توصیف نیست.
شما با دیدن کاشیکاریها و پنجره مسجد نصیرالملک که شاهکار معماری اصیل ایرانی است، متوجه خواهید شد که چرا به مسجد نصیرالملک مسجد صورتی می گویند. نقوش گل و گیاه و آیات خط ثلث، زینتبخش کاشیها هستند. همچنین، ستونهای ۱۲گانه شبستان غربی، در دو ردیف ششتایی، تداعیکننده دوازده امام شیعیان خواهند بود.
در میان این ستونهای زیبا، هفت طاق چشمهای قرار گرفته که منظرهای دلنشین را به وجود میآورد. تزیینات این شبستان، یادآور مسجد وکیل است و این شباهت در سفر به شیراز، تصادفی نیست.
شکوه این زیباییها با عبور پرتوهای نور از شیشههای رنگی دوچندان میشود. هفت پنجره بزرگ ساختمان با چهارچوب چوبی و شیشههای رنگی با طرح گل، پوشیده شدهاند و بازی نور و رنگ مسجد نصیرالملک را به تماشا میگذارند.
شبستان شرقی (شبستان زمستانه) یا موزه اوقاف مسجد نصیرالملک
شبستان شرقی مسجد نصیرالملک، که در زمستان مورد استفاده قرار میگرفته است، به موزه اوقاف نیز مشهور است. این شبستان در کنار محراب کاشیکاری شده و سقف مقرنس خود آثار تاریخی و فرهنگی ارزشمندی را نیز به نمایش میگذارد.
گاو چاه
گاو چاه یکی از بخشهای جالب توجه مسجد معروف شیراز است. این چاه، که در گذشته برای تامین آب مسجد مورد استفاده قرار میگرفته، در حال حاضر بهعنوان یک اثر تاریخی و فرهنگی، مورد بازدید گردشگران قرار میگیرد. همچنین، گفته میشود گاو چاه محل نگهداری حیواناتی بوده که از چاه آب میکشیدند. آب چاه وارد حوضچه مسجد نصیرالملک میشده و سپس از فواره داخل حیاط مسجد فوران میکرده و صحنه زیبایی را بهوجود میآورده است.
طاق مروارید (ایوان شمالی)
ایوان شمالی مسجد، که به طاق مروارید یا شاهنشین شهرت دارد، با مقرنسکاریهای باشکوه سقف و تورفتگیهای طاقهایش که یادآور مروارید در صدف هستند، جلوهای تماشایی ایجاد میکند. تزیینات کاشیهای هفترنگ، زیبایی این ایوان را دوچندان میکند. دلیل این نامگذاری، شکل تورفته طاقهاست که به کاسههای صدف و مروارید شباهت دارد.
وجود دو گلدسته بر فراز این طاق نما، تقارن بین طاق نماهای شمالی و جنوبی را رقم میزند. همچنین، در دو طرف طاق نمای اصلی، دو طاق نمای کوچکتر قرار دارند که هر کدام دارای یک در هستند. این درها، هماندازه نبوده و یکی به اتاق کوچک و دیگری به گلدستهها راه دارد. این عدم تقارن در اندازه درها، تقارن کلی طاق نمای جنوبی را مخدوش میکند.
ایوان جنوبی
ایوان جنوبی مسجد نصیرالملک، که قرینه ایوان شمالی است، با طراحی ساده خود، جلوهای متفاوت به بنا بخشیده است. این ایوان، با استفاده از آجر و کاشی، فضایی خنک و دلپذیر را برای بازدیدکنندگان فراهم میکند. ایوان جنوبی، با ایجاد حس تعادل و تقارن، مکمل زیبایی معماری مسجد نصیرالملک است
امامزاده زنجیری
آرامگاه امامزاده زنجیری یا حضرت سید جلال الدین بن علی زینالعابدین که از نوادگان امام سجاد (ع) است، در شمال شرقی مسجد نصیرالملک، در حیاط کوچکی قرار گرفته است. بنای اصلی امامزاده زنجیری در دوران صفوی ساخته شده اما بعضی از تزئینات و الحاقات آن در دوره زندیه و قاجاریه انجام گرفته است.
گنبد بقعه، کاشیکاری و مرقد آن در معجری از جنس نقره و استیل قرار دارد. علت نامیدن این امامزاده، به سیدالحرمین و امامزاده زنجیری، بهدلیل اعتقاد فراوان میرزا حسنخان نصیرالملک (فرزند حکمران فارس) در زمان قاجار، به این امامزاده بوده است.
قضیه مسجد نصیرالملک به این صورت است که نقل شده نصیرالملک، افراد متهم را در این امامزاده زنجیر میکرده و اگر زنجیر پاره میشد، نشان بیگناهی آن شخص قلمداد مینموده است. اگر شبهای سه شنبه به بازدید امامزاده زنجیری بروید، با انواع نذریات شیرازیها در این بقعه متبرکه روبرو خواهید شد.
ویژگی مسجد نصیرالملک شیراز
شاید مهمترین ویژگی مسجد صورتی شیراز را بتوان در معماری منحصربهفرد آن دانست. علاوهبراین نورپردازی مسجد نصیرالملک که از پنجرههای رنگی بینظیر آن نمایان میشود نیز از دیگر ویژگیهای جذاب این بنای تاریخی به شمار میرود.
بازی رنگ و نور از ورای شیشههای رنگی روی فرشهای لاکی پرنقشونگار مسجد نیز از دیگر زیباییهای این بنای عجیب است که چشم را خیره میکند. کاشیهای هفترنگ مسجد نیز با سایر مساجدی که تا کنون دیدهاید، تفاوت دارد. علاوهبراین، بخش زیادی از کاشیکاری مسجد به رنگ خاص صورتی است که در هیچ مسجد دیگری مشاهده نخواهید کرد.
شعر در مورد مسجد نصیرالملک
بر روی سنگ نوشته های دالان شمالی، شعری از سعدی با خط نستعلیق حک شده است:
غرض نقشی است کز ما بازماند که هستی را نمیبینم بقایی
مگر صاحبدلی روزی به رحمت کند در حق استادان دعایی
جاهای دیدنی نزدیک مسجد نصیرالملک شیراز
از جمله جاهای دیدنی شیراز در اطراف مسجد میتوان به نارنجستان قوام اشاره کرد که باغی با عطر بهار نارنج و معماری دلانگیز و چشمنواز است. شما در هر قدم در اطراف این مسجد به سفری در اعماق تاریخ دعوت خواهید شد. مدرسه خان، با حجرههای قدیمی و حیاطی آرامشبخش، یادآور دوران طلایی علم و دانش در شیراز است و حمام وکیل، با معماری منحصر به فرد خود، گویی شما را به ضیافتی در دل تاریخ دعوت میکند.
شما میتوانید در این سفر از نزدیک با هنر کاشیکاری و آینهکاری شیراز آشنا شوید، طعم غذاهای سنتی را بچشید و در کوچههای پر پیچ و خم جاهای دیدنی نزدیک مسجد نصیرالملک، خاطراتی فراموشنشدنی خلق کنید. محلات اطراف مسجد نصیرالملک، با ترکیبی از جاذبههای تاریخی، فرهنگی و طبیعی، مقصدی ایدهآل برای هر گردشگری هستند که میخواهد شیراز را از نزدیک لمس کند. برخی از زیباترین مکانهای اطراف مسجد نصیرالملک، عبارتند از:
- حافظیه
- خانه قوام
- باغ ارم
- حمام وکیل
- مسجد وکیل
- بازار وکیل
- آب انبار وکیل
- ارگ کریم خان زند
- موزه پارس
- خانه تاریخی مشکین فام
- حرم شاهچراغ
- مسجد نو
رستورانهای نزدیک مسجد نصیرالملک شیراز
در کوچههای اطراف این مسجد، رستوران های شیراز با فضاهای سنتی و مدرن، منتظرند تا با غذاهای لذیذ و عطرهای وسوسهانگیز، شما را به ضیافتی دلپذیر دعوت کنند. از کبابهای آبدار و خوشعطر گرفته تا آشهای محلی و دسرهای سنتی، هر آنچه بخواهید در این رستورانها پیدا میشود.
برخی از این رستورانها، با فضاهای سنتی و موسیقی زنده، تجربهای متفاوت از غذا خوردن را برای شما رقم میزنند، درحالیکه برخی دیگر، با دکوراسیون مدرن و غذاهای بینالمللی، سلیقههای متنوع را پوشش میدهند. برخی از بهترین رستورانهای شیراز، عبارتند از:
- رستوران سنتی عمارت گلبهاری
- خانه تاریخی زرنگار
- رستوران سنتی عمارت فتح الملوک
- رستوران رودکی
- رستوران کته ماس
- رستوران بیرونبر خاتون
- رستوران سنتی خاتون
هتلهای نزدیک مسجد نصیرالملک شیراز
هتلهای اطراف مسجد نصیرالملک، نه فقط مکانی برای خواب، بلکه دروازهای به تجربهای ناب از آرامش در سفر به شیراز هستند. شما در هتل های شیراز میتوانید انواع انتخابها را داشته باشید؛ برخی از این هتلها، با پنجرههایی رو به منظره مسجد، فضایی روحانی به سفر شما میبخشند و برخی دیگر چشماندازی به سایر مناطق شهر دارند.
درهرحال، فرقی نمیکند که بهدنبال اقامت در یک هتل لوکس و مجلل یا اقامت در یک هتل اقتصادی و راحت باشید، چون حتما مکان مورد نظر خود را در اطراف مسجد نصیرالملک، مطابق با سلیقه و بودجه خود پیدا خواهید کرد. برخی از بهترین هتلهای شیراز، عبارتند از:
- بوتیک هتل گلبهار شیراز
- هتل سنتی شیراز
- بوتیک هتل روزبهان
- هتل فروغ
- هتل سنتی زیبا
- بوتیک هتل راوی
- هتل ساسان شیراز
- بوتیک هتل مهربانو
- هتل سنتی ماه منیر
- بوتیک هتل شمس الملوک
- هتل شیرازیس
- بوتیک هتل درب شازده
- هتل تابش
- هتل زندیه
- هتل ایران مهر
سفر به شهر شیراز با تورهای اقامت ۲۴
با رزرو تور شیراز از اقامت ۲۴، میتوانید این شهر شعر و ادب، را بهگونهای دیگر تجربه کنید. ما در اقامت ۲۴ در تلاشیم تا با ارائه تورهای متنوع، از تورهای لوکس با اقامت در هتلهای مجلل تا تورهای اقتصادی با اقامت در هتلهای سنتی، هر بودجه و سلیقهای را پوشش دهیم. راهنمایان مجرب ما، شما را در سفری پربار همراهی میکنند و با داستانها و افسانههای شیراز، شما را به اعماق تاریخ و فرهنگ این شهر میبرند.
جمعبندی مطالب
شیراز، شهر بهار نارنج و نغمات خوش حافظ و سعدی است. سفر به شیراز، سفری منحصربهفرد است که با قدم زدن و با تماشای کاشیکاریهای مسجد نصیرالملک، به اوج خود میرسد.
شما میتوانید در تماشای این مسجد صورتی به لمس تاریخ، هنر و فرهنگ ایران در تاریخی نه چندان دور، دست یابید. در کوچههای این شهر، قصههای هزار ساله نهفته است و در هر گوشه و کنار آن، ردی از ذوق و سلیقه ایرانیان به چشم میخورد.
سؤالات متداول
مسجد نصیرالملک از آثار کدام شهر است؟
مسجد نصیرالملک از آثار شیراز است.
مسجد نصیرالملک در کدام شهر است؟
مسجد نصیرالملک در شیراز واقع شده است.
مسجد نصیرالملک تا چه ساعتی باز است؟
مسجد نصیرالملک برای بازدید گردشگران تا ساعت ۱۷:۰۰ باز است.
مسجد نصیرالملک جمعه باز است؟
بله. مسجد نصیرالملک جمعه باز است.
مسجد نصیرالملک معروف به چیست؟
مسجد نصیرالملک به مسجد صورتی مشهور است.
مسجد معروف شیراز چیست؟
مسجد نصیرالملک معروفترین مسجد شیراز است.
مسجد نصیرالملک از مساجد قدیمی کدام شهر است؟
مسجد نصیرالملک از مساجد باستانی شیراز است.
مسجد نصیرالملک به چه ویژگی خاصی معروف است؟
مسجد نصیرالملک به کاشیکاری خاص و صورتی رنگ و شیشههای رنگی خود معروف است.
مسجد نصیرالملک در کدام دوره ساخته شد؟
مسجد نصیرالملک در دوران صفویه ساخته شد و در دوران قاجار تزئیناتی به آن اضافه گشت.
مسجد نصیرالملک چه ساعتی بریم؟
بهترین موقع از نظر خلوت بودن و امکان برای عکاسی بین ساعات ۷ تا ۱۰ صبح است.
نام دیگر مسجد نصیرالملک چیست؟
نام دیگر مسجد نصیرالملک، مسجد صورتی است.
بر روی درهای مسجد نصیرالملک شیراز اشعار کدام شاعر است؟
روی درهای مسجد نصیرالملک اشعار شوریده شیرازی نقش بسته است.