روستای کندلوس نوشهر
جاهای دیدنی نوشهر

روستای کندلوس نوشهر؛ هر چیزی که قبل از سفر باید بدانید!

20 بهمن 1403 ۰53

خطه‌ زیبا و سرسبز شمال ایران، مملو از جاذبه‌های طبیعی با پوشش گیاهی و حیوانی بسیار متنوع جنگل‌های هیرکانی است که در هر نقطه آن می‌توان روزها اطراق کرد و از آرامش و جذابیت طبیعت بکر جاهای دیدنی مازندران لذت برد. در این میان، روستای کندلوس یکی از جذاب‌ترین مقاصد گردشگران است.

تلفظ کندلوس، به‌صورت کَندِلوس بوده و پسوند اوس (us) در واقع یکی از جاینام‌های غرب مازندران است که به معنای محافظ و نگهبان استفاده می‌شده ‌است. تلفظ کندلوس به انگلیسی به‌صورت Kandlus خوانده و نوشته شده است.

 در این مقاله از مجله گردشگری اقامت ۲۴، قصد داریم به شما بگوییم کندلوس در کدام استان است، طبیعت زیبای کندلوس چگونه است و به معرفی حمام تاریخی کندلوس، آبشار کندلوس، موزه کندلوس، دریاچه خضر نبی، چشمه‌های زیبا، صنایع دستی، خوراکی‌ها، اقامتگاه‌ها و تفریحات دیگر این روستا بپردازیم. از شما دعوت می‌کنیم با ما همراه باشید.

روستای کندلوس نوشهر

فهرست این مطلب

معرفی روستای کندلوس

روستای کندلوس یکی از زیباترین روستاهای ایران است که در دامنه‌های خرّم و سبز رشته‌ کوه‌ البرز است که کمی دورتر از شهر مرزن‌آباد، در منطقه کجور نوشهر واقع شده‌است. اهالی کندلوس به زبان طبری و گویش کجوری صحبت می‌کنند. قدمت کندلوس به ۴ هزار سال پیش برمی‌گردد و به‌عنوان یکی از تفرجگاه‌های بی‌نظیر استان مازندران شناخته می‌شود. ارتفاع روستای کندلوس از سطح دریا در حدود ۱۶۴۲ متر و منطقه‌ای تقریبا کوهستانی است.

آب و هوای روستای کندلوس مانند سایر شهرهای شمال کشور، معتدل و مرطوب و در فصل‌های پاییز و زمستان سرد است. کوچه پس‌کوچه‌های سنگ‌فرش و مناظر طبیعی دل‌انگیز روستای گردشگری کندلوس، فضایی منحصربه‌فرد را در این مکان خلق کرده و وجود اولین موزه روستایی جهان با آثاری حیرت‌انگیز، کمیاب و حتی نایاب، بر جذابیت این دهکده افزوده است. 

در وصف دلپذیر بودن طبیعت کندلوس همین بس که در هیچ‌کجای آن اثری از زباله وجود ندارد و این نشانه حساسیت و وطن‌دوستی مردمان این ناحیه است. خانه‌های قدیمی با سقف‌های چوبی، پنجره‌های کوچک زیبا، دیوارهای کاه‌گلی و کوچه‌های سنگ‌فرش، چشمه‌های آب معدنی و نهرهای جاری روستای کندلوس را از سایر روستاهای مازندران متمایز می‌کنند.

کندلوس کجاست

کندلوس کجاست؟

روستای کندلوس در ۷۵ کیلومتری شهرستان نوشهر، بخش کجور، دهستان زانوس رستاق قرار دارد و یکی از جاهای دیدنی نوشهر محسوب می‌شود. فاصله تهران تا منطقه ییلاقی کندلوس ۲۲۰ کیلومتر است، یعنی حدود ۴ ساعت و نیم در راه هستید. فاصله کندلوس از چالوس ۶۳ کیلومتر است و حدود ۱ ساعت و نیم باید رانندگی کنید تا به مقصد برسید.

کندلوس کجاست؟

چطور به روستای کندلوس برویم؟

جاده روستای تاریخی کندلوس بسیار سبز و باصفاست. برای رسیدن به منطقه ییلاقی کندلوس، جاده کرج – چالوس را تا ۲۵ کیلومتری شهر چالوس طی کرده و ۵ کیلومتر بعد از مرزن آباد، از دوراهی دوآب به‌سمت کجور حرکت کنید تا به تابلوی «روستای فرهنگی‌ تاریخی کندلوس ۴۲ کیلومتر» برسید. 

پس از عبور از پل رودخانه چالوس و ورود به جاده کجور در حدود ۱۸ کیلومتر جاده آسفالته را طی کنید تا به یک دوراهی برسید. از این دو راهی جاده آسفالته دیگری از مسیر اصلی کجور به طرف جنوب جدا می‌شود که تا کندلوس حدود ۱۵ کیلومتر فاصله دارد. در ادامه موقعیت کندلوس روی نقشه را مشاهده خواهید کرد.

لوکیشن کندلوس روی نقشه

بهترین زمان سفر به روستای کندلوس نوشهر

بهترین زمان برای بازدید از کندلوس، بهار و تابستان است، چون در این فصل‌ها، خصوصا از فروردین تا خرداد و از شهریور تا مهر ماه، هوا مطبوع است و طبیعت در اوج زیبایی خود قرار دارد؛ بااین‌حال، پاییز و اوایل زمستان نیز زیبایی‌های خاص خود را دارند. 

در این فصول، صدای خش‌خش برگ‌های رنگارنگ در زیر پایتان در کوچه‌های سنگ‌فرش‌شده روستا، تجربه‌ای فراموش‌نشدنی خواهد بود، اما باید توجه داشته باشید که احتمال بارش برف و باران و همچنین سردی هوا نیز در این فصول بیشتر است.

چرا به کندلوس سفر کنیم؟ 

بدون شک، اولین تصویری که در بدو ورود به روستای کندلوس، هر بازدیدکننده‌ای را مجذوب خود می‌کند، محیط تمیز و خانه‌های کاهگلی و چوبی با معماری سنتی و اصیل آن است. در جای‌جای این روستا، سطل‌های زباله به چشم می‌خورند که این امر، نشان از فرهنگ بالای مردم روستا در اهمیت به محیط زیست دارد.

مهمان‌نوازی و خون‌گرمی مردمان کندلوس، آوازه‌ای بلند دارد. آن‌ها حتی در شرایط سخت نیز از مهمانان خود به گرمی استقبال می‌کنند و سفره محبتشان همواره گسترده است. شغل بیشتر ساکنان این روستا، کشاورزی و دامداری است و برخی از آنان نیز به صورت تخصصی در زمینه پرورش گیاهان دارویی فعالیت می‌کنند. ترکیب بافت سنتی روستا با طبیعت بکر و سرسبز اطراف و آرامش عجیب منطقه کندلوس، مناظر چشم‌نواز و بی‌نظیری را خلق می‌کند که در کمتر جایی می‌توان مشابه آن را یافت.

البته، جذابیت‌های کندلوس تنها به آب‌وهوای مطبوع و خانه‌های قدیمی آن خلاصه نمی‌شود. این روستای تاریخی ییلاقی، جاذبه‌های گردشگری فراوانی دارد که عبارتند از:

  • مزارع گیاهان دارویی
  • حمام قدیمی
  • صنایع دستی
  • امنیت بالا
  • جاذبه‌های مذهبی
  • ساخت سازهای سنتی مانند دهل، سرنا و نی هفت بند توسط اهالی روستا

تصاویر روستای کندلوس

در ادامه توجه شما را به چند نمونه از زیباترین تصاویر روستای کندلوس نوشهر جلب می‌کنیم.

روستای کندلوس

ییلاق کندلوس

مکان‌های دیدنی کندلوس

مکان‌های دیدنی کندلوس

دهکده تفریحی کندلوس

دهکده تفریحی کندلوس

تفرجگاه کندلوس

تفرجگاه کندلوس

امکانات روستای کندلوس

اگر قصد اتراق و اقامت موقت در کندلوس را دارید می‌توانید در متل‌ها و اقامتگاه‌های بوم گردی روستای تاریخی کندلوس ساکن شوید. متل کندلوس، اقامتگاه بوم‌گردی اسپی او و اقامتگاه بام روستای کندلوس گزینه‌های خوبی برای اقامت در این منطقه تفرجگاهی هستند. سایر امکانات منطقه گردشگری کندلوس، عبارتند از:

  • رستوران‌های ایرانی و محلی
  • فروشگاه تولیدات محلی و صنایع‌دستی
  • سرویس بهداشتی
  • آلاچیق
  • نمازخانه

تاریخچه روستای کندلوس

تاریخچه کندلوس حاکی از این است که ناصرالدین شاه قاجار پس از گذر از جنگل کندلوس، با مشاهده گروهی از کولی‌ها که به حرفه فلزکاری مشغول بودند، آنجا را «میخ‌ساز» نامید که درحال‌حاضر نیز بخشی از این ناحیه با همان نام شناخته می‌شود. 

در مجموع، داستان روستای کندلوس داستانی کهن است که نشان می‌دهد این منطقه در طول تاریخ، شاهد تمدن‌های مختلفی بوده و آثاری از دوران پیش از میلاد، ایران باستان و ایران پس از اسلام را در خود جای داده است. میخ‌ساز از ۴ آبادی به نام‌های پیده، گیل کلا، میرکلا و کندلوس تشکیل شده است. 

تاریخچه روستای کندلوس

آداب و رسوم قدیمی مردم روستای کندلوس

مناطق روستایی ایران معمولا آداب و رسوم خاص خود را دارند و کندلوس هم از این قاعده مستثنی نیست. جشن‌های زیبای این روستا می‌تواند حال‌وهوای شما را کاملا عوض ‌کند.

رسم مج

یکی از آیین‌های کهن و زیبای مردم کندلوس که در ایام نوروز برگزار می‌شود، مراسم«سال مج» است. «مج» در زبان محلی به معنای خوش‌قدم و مبارک است. در این رسم، ابتدا نام تعدادی از کودکان خانواده انتخاب شده و سپس با تفأل به قرآن کریم، یکی از آنان به‌عنوان «سال مج« برگزیده می‌شود. 

کودکی که به این عنوان انتخاب می‌شود، در طول سالی که پیش رو خواهد بود، مسئول برکت و خوش‌یمنی خانه می‌شود. او درحالی‌که سینی حاوی قرآن، سبزه، شیرینی و ظرفی از آب را در دست دارد، پیش از سایر اعضای خانواده وارد خانه می‌شود و در گوشه و کنار اتاق‌ها کمی آب می‌ریزد. این کار به منزله‌ طلب برکت و فراوانی برای اهل خانه در سال جدید است.

جشن تیر ماه سیزده شو

یکی از جشن‌های باستانی که در استان مازندران و از جمله روستای کندلوس برگزار می‌شود، جشن تیرماه سیزده شو است. در مورد ریشه و فلسفه این جشن، روایت‌های گوناگونی وجود دارد. یکی از محتمل‌ترین روایت‌ها، به داستان پرتاب تیر آرش کمانگیر و جشن تیرگان اشاره دارد. 

بر اساس این روایت، جشن تیرماه سیزده شو در واقع ادامه همان جشن تیرگان باستانی است. محل پیدایش این جشن، منطقه طبرستان بوده است که شامل استان‌های مازندران و گلستان کنونی می‌شود. این جشن از دیرباز در بین مردم این منطقه رواج داشته و همچنان نیز با شور و اشتیاق خاصی برگزار می‌شود.

جشن تیر ماه سیزده شو

جشن فردینماشو

یکی از مراسم باشکوه و دیدنی که در روستای ییلاقی کندلوس، در روزهای پنجم و ششم مرداد ماه هر سال، برگزار می‌شود، جشن «فردینماشو» است که خبر از آغاز سال نوی طبری (مازندرانی) می‌دهد. مردم روستای کندلوس در این دو روز، با اجرای برنامه‌های متنوع و شاد، این جشن را گرامی می‌دارند. رقص و آوازهای محلی، کارناوال‌های شادی، بازی‌های سنتی و کشتی محلی از جمله برنامه‌هایی است که در این جشن اجرا می‌شود. همچنین، پخت آش محلی دوغ و زرشک، پوشیدن لباس‌های سنتی و برگزاری مراسم عروسی به سبک قدیم نیز از دیگر رسوم جالب توجه این جشن است.

جشن فردینماشو در کندلوس

جاهای دیدنی کندلوس 

بخش قابل توجهی از جذابیت و زیبایی شمال ایران، مرهون طبیعت بکر و آب و هوای دلپذیر آن است. روستای کندلوس نیز از این قاعده مستثنی نیست و آب و هوای مطلوب این روستا، بستر مناسبی را برای رشد و نمو گیاهان گوناگون فراهم آورده و ترکیب بی‌نظیری از رنگ‌های چشم‌نواز را خلق کرده است؛ بااین‌حال، علاوه بر طبیعت و جنگل‌های اطراف، جاذبه‌های خاص دیگری نیز در کندلوس وجود دارد که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت.

آبشار کندلوس

در دل جنگل‌های اطراف روستای کندلوس، در فاصله‌ای نه چندان دور از روستا، آبشاری زیبا و دیدنی به چشم می‌خورد که به آبشار کندلوس شهرت داشته و حدود ۱۰ متر ارتفاع دارد که در نوع خود بی‌نظیر است و منظره‌ای تماشایی را خلق می‌کند. اگر قصد پیاده‌روی به سمت این آبشار را دارید، باید خود را برای حدود ۱ ساعت پیاده‌روی در دل طبیعت کندلوس آماده کنید اما مطمئن باشید که ارزشش را دارد و تجربه‌ای فراموش‌نشدنی را برای شما رقم خواهد زد.

آبشار کندلوس نوشهر

دیو چشمه

در نزدیکی دریاچه خضر نبی، چشمه‌ای زلال و پرآب به‌نام دیو چشمه قرار دارد که به‌دلیل فراوانی و گوارایی آبش به این نام خوانده می‌شود. این چشمه در کنار دریاچه‌ای با عمق ۰.۵ و طول حدودا ۵ متر واقع شده و منظره‌ای زیبا و آرامش‌بخش دارد. توصیه می‌کنیم در مسیر تماشای دریاچه خضر نبی، دیدن این چشمه را هم در برنامه‌هایتان قرار دهید.

دیو چشمه کندلوس

امامزاده فضل و فاضل

در نقشه روستای کندلوس، علاوه بر تمام زیبایی‌های طبیعی و مناظر چشم‌نواز، مکانی مقدس به‌نام امامزاده فضل و فاضل نیز برای علاقه‌مندان به دین و مذهب وجود دارد. این آرامگاه که قدمت آن به حدود ۱ قرن پیش بازمی‌گردد، با صفا، سادگی و صمیمیت خاص خود، می‌تواند ساعت‌ها شما را در فضای معنوی‌اش غرق کند. اگر به بازدید از اماکن تاریخی و مذهبی علاقه دارید، این مکان گزینه‌ای بسیار عالی برای شما خواهد بود، چون می‌توانید ضمن زیارت و نیایش، از فضای روحانی و آرامش‌بخش آن نیز بهره‌مند شوید.

امامزاده فضل و فاضل کندلوس

موزه گیاهان دارویی

در مزارع ییلاق کندلوس بیش از ۲۵ نوع گیاه دارویی پرورش داده می‌شود و گردشگران می‌توانند در بازدید از این مزارع، گیاهان دارویی مورد نیاز خود را نیز تهیه کنند. یکی از جاذبه‌های گردشگری برجسته این روستا نیز موزه گیاهان دارویی کندلوس است. این مجموعه کشاورزی از سال ۱۳۶۵ فعالیت خود را با هدف کشت، نگهداری، تولید و بسته‌بندی گیاهان دارویی و معطر و نیز استخراج روغن‌ها و اسانس‌های گیاهی آغاز کرده است.

موزه گیاهان دارویی کندلوس

موزه مردم شناسی

بسیاری از افراد می‌پرسند موزه کندلوس کجاست؟ موزه‌ کندلوس در بافت منطقه کندلوس و در دهه ۱۳۶۰ ساخته شده است اما آثاری که در آن به نمایش گذاشته شده‌اند، قدمتی ۴ هزار ساله دارند. شما در این موزه می‌توانید آثاری از دوران پیش از میلاد مسیح، پیش از اسلام و همچنین دوران صدر اسلام در این منطقه را مشاهده کنید. این موزه علاوه بر جنبه تاریخی، جنبه مردم‌شناسی نیز دارد و نمایانگر مشاغل، نوع پوشش و فرهنگ مردم این خطه از مازندران است. در این موزه اشیای زیر نگهداری می‌شوند:

  • زیورآلات روستایی
  • اسناد و کتب خطی
  • ابزارآلات فلزی و چوبی
  • ظروف سفالی و چینی
  • نقاشی‌های سنتی
  • پوشاک
  • نسخه‌های ‌خطی قرآن کریم

موزه مردم شناسی کندلوس

حمام خزینه کندلوس

حمام خزینه کندلوس یکی از جاهای دیدنی کندلوس مازندران و در واقع، یک حمام عمومی احداث شده در دوران قاجاریه است که در گذشته تمام اهالی منطقه از آن استفاده می‌کرده‌اند. این حمام  در فهرست آثار ملی ثبت شده است.

حمام خزینه کندلوس

دریاچه خضر نبی

یکی دیگر از جاذبه‌های روستای کندلوس استان مازندران ، دریاچه خضر نبی است. این دریاچه که بهشت گمشده‌ای در دل جنگل‌هاست، در جنوب نوشهر قرار گرفته و شما با پیمودن مسیری تقریبا کوهستانی و صخره‌ای می‌توانید به آن برسید. ارتفاع روستای کندلوس از سطح دریا ۱۶۴۲ متر و ارتفاع دریاچه خضر نبی ۲ هزار متر است که در حدود ۴۰۰ متر بالاتر از کندلوس قرار دارد.

دریاچه خضر نبی کندلوس

بافت تاریخی و قدیمی روستا

روستای کندلوس با بافت تاریخی و قدیمی خود، یکی از جاذبه‌های گردشگری برجسته در منطقه نوشهر استان مازندران محسوب می‌شود. خانه‌های روستا عمدتاً از چوب، سنگ و کاهگل ساخته شده‌اند و دارای سقف‌های شیروانی و پنجره‌های چوبی هستند. علاوه‌براین، کوچه‌های سنگفرش کندلوس توانسته‌اند بافت قدیمی و نوستالژی روستا را کاملا منعکس کنند.

بافت تاریخی و قدیمی روستا

خانه مینا و پلنگ

افسانه مینا و پلنگ یک افسانه قدیمی در دهکده کندلوس است که نسل به نسل و سینه به سینه نقل می‌شود. خانه‌ای که مینا در آن زندگی می‌کرده است، هنوز در روستای کندلوس شهرستان نوشهر وجود دارد و به «خانه مینا و پلنگ» معروف است. این خانه، امروزه به یکی از جاذبه‌های روستای گردشگری کندلوس تبدیل شده است.

خانه مینا و پلنگ

غار کندلوس

اگرچه در مورد این غار اطلاعات دقیقی در دسترس نیست و به نظر می‌رسد هنوز به طور کامل کشف و بررسی نشده است اما درون آن دالان‌ها و حفره‌های متعددی وجود دارد و برخی از بازدیدکنندگان نیز به وجود قندیل‌های زیبا و اشکال آهکی در داخل غار کندلوس اشاره کرده‌اند؛ بااین‌حال، به‌دلیل ناشناخته بودن مسیرهای درون غار و احتمال وجود خطرات، بازدید از آن بدون تجهیزات مناسب و راهنمای مجرب توصیه نمی‌شود.

غار کندلوس

افسانه روستای کندلوس

درباره روستای کندلوس، داستان عاشقانه و رازآلودی وجود دارد که به «مینا و پلنگ» معروف است. گفته می‌شود مینا، دختر یتیم و تنهایی بود که در کندلوس زندگی می‌کرد. او برای تهیه هیزم به جنگل می‌رفت و برای غلبه بر ترس خود، آواز می‌خواند. صدای زیبای مینا، توجه پلنگی را به خود جلب کرد. پلنگ عاشق صدای مینا شد و او را تا خانه‌اش دنبال کرد.

شبی، پلنگ از روی درختی به پشت بام خانه مینا رفت، مینا از ترس بیهوش شد و وقتی به هوش آمد، پلنگ را بالای سر خود دید. کم‌کم، مینا بر ترس خود غلبه کرد و با پلنگ دوست شد. روزی در میان مردم روستا شایعه شد که پلنگ، جن یا پری است که به این شکل درآمده است. مردم از این موضوع ترسیدند و تصمیم گرفتند که پلنگ را بکشند. 

مینا از این موضوع خیلی ناراحت شد و از پلنگ خواست که از روستا برود. پلنگ رفت، اما مینا تا آخر عمر منتظر او ماند. البته این افسانه، روایت‌های مختلفی دارد. برخی می‌گویند که مینا و پلنگ، عاشق هم بودند و به‌خاطر همین، پلنگ به خانه مینا می‌آمد. برخی دیگر می‌گویند که پلنگ، نگهبان مینا بود و از او در برابر خطرات محافظت می‌کرد. 

افسانه مینا و پلنگ کندلوس

تفریحات روستای کندلوس

روستای کندلوس، با طبیعت بکر و جاذبه‌های تاریخی خود، مقصدی ایده‌آل برای گردشگرانی است که به‌دنبال تجربه‌ای متفاوت و به‌یادماندنی هستند. این روستا علاوه بر زیبایی‌های طبیعی، امکانات تفریحی متنوعی را نیز برای بازدیدکنندگان فراهم می‌کند. در ادامه به برخی از این تفریحات اشاره می‌کنیم:

  • پیاده‌روی در کوچه‌های سنگ‌فرش شده و گشت و گذار در محیط طبیعی روستا
  • کوهنوردی و صعود به قله‌های اطراف روستای کندلوس
  • عکاسی از مناظر طبیعی و آداب و سنن مردم روستا
  • شرکت در جشنواره‌ها و مراسم محلی
  • خرید صنایع دستی
  • تجربه چشیدن غذاهای محلی

سوغات کندلوس 

یکی از سوغاتی‌های اصلی کندلوس، محصولات لبنی و به‌ویژه ماست خوش‌طعم آن است. همچنین، شما می‌توانید صنایع دستی کندلوس مانند جوراب، دستکش، لباس‌های پشمی گلدار، جاجیم، ایزار (پارچه پشمی چارخانه دستباف) و نمد را هم به‌عنوان سوغاتی برای دوستان و آشنایانتان بخرید و اگر به‌دنبال یک سوغاتی خیلی خاص هستید، پیشنهاد می‌کنیم به سراغ خرید سازهای دست‌ساز اهالی آبادی از قبیل نی هفت‌بند بروید.

غذاهای محلی روستای کندلوس نوشهر 

سفر به روستای کندلوس استان مازندران، فرصتی برای چشیدن طعم‌های بی‌نظیر و فراموش‌نشدنی است که نباید به هیچ عنوان از دست بدهید. «خورش آلو» یکی از اصیل‌ترین غذاهای محلی کندلوس و نمادی از قدمت هنر آشپزی در این منطقه است. 

این خورش لذیذ، با ترکیبی منحصربه‌فرد از طعم‌های ترش و شیرین، گردشگران بسیاری را شیفته خود کرده است. همچنین، سایر غذاهای محلی مانند کدو پلو، آغوز مسما و نازخاتون نیز در این روستا طبخ می‌شوند و تجربه‌ای متفاوت از طعم‌های اصیل ایرانی را برای بازدیدکنندگان رقم می‌زنند.

غذاهای کندلوس

در روستای کندلوس کجا غذا بخوریم؟ 

در روستای کندلوس و اطراف آن، گزینه‌های متنوعی برای غذا خوردن وجود دارد. رستوران و کافی شاپ کندلوس در میان درختان جنگلی این منطقه واقع شده و انواع غذاهای ایرانی و محلی، همچنین چای، دمنوش و گیاهان دارویی را به مشتریان ارائه می‌دهد. همچنین، در شهرهای اطراف کندلوس مانند نوشهر نیز رستوران‌های متعددی وجود دارد که می‌توانید با توجه به سلیقه خود، یکی از آن‌ها را انتخاب کنید. 

برای نمونه رستوران اکبر جوجه یکی از رستوران‌های معروف این منطقه است. البته برخی از اقامتگاه‌های بوم‌گردی در کندلوس نیز غذاهای محلی برای مهمانان خود تهیه می‌کنند و برای صرف نوشیدنی یا میان‌وعده نیز می‌توانید به کافه‌های کندلوس مراجعه کنید.

رستورانهای کندلوس

در سفر به روستای کندلوس نوشهر کجا اقامت کنیم؟ 

انتخاب محل اقامت، بستگی به سلیقه و اولویت‌های شما دارد. اگر قصد اقامت چند ساعته در کندلوس را دارید، می‌توانید بعد از پایان بازدید برای استراحت شبانگاهی به نوشهر برگردید و در یکی از هتل‌های نوشهر ساکن شوید اما اگر قصد دارید چند روز در طبیعت کندلوس بمانید و از زیبایی‌های دلپذیر ییلاق کندلوس استفاده کنید، می‌توانید در یکی از اقامتگاه‌های بوم گردی ساکن شوید. 

برای اقامت در روستای کندلوس، گزینه‌های متعددی پیش روی شماست؛ شما می‌توانید در متل کندلوس یا اقامتگاه اسپی‌او اقامت کنید. اقامتگاه بام کندلوس نیز انتخاب دیگری است که می‌توانید مد نظر داشته باشید. در این میان، متل کندلوس با ساختمانی منحصربه‌فرد، فضایی شبیه به هتل‌های مدرن را برای مهمانان فراهم می‌کند. بااین‌حال، اقامتگاه‌های بوم‌گردی نیز در این روستا وجود دارند که تجربه زندگی به سبک سنتی و بومی را برای شما به ارمغان می‌آورند.

اقامتگاه‌های کندلوس

جمع بندی مطالب

روستای کندلوس، نگینی درخشان در قلب طبیعت زیبای مازندران، با قدمتی ۴۰۰۰ ساله و گنجینه‌ای از تاریخ، فرهنگ و زیبایی‌های طبیعی است. این روستا با آب و هوای خنک و مطبوع خود، به‌ویژه در فصل‌های بهار و تابستان، پذیرای گردشگرانی است که به‌دنبال آرامش و تجربه‌ای متفاوت از لذت سفر هستند.

سؤالات متداول

روستای کندلوس کجاست؟

کندلوس در فاصله ۷۵ کیلومتری نوشهر، ۱۵ کیلومتری پول (مرکز کجور) و ۵ کیلومتری روستای ییلاقی لرگان قرار دارد.

ارتفاع روستای کندلوس از سطح دریا چقدر است؟

ارتفاع کندلوس از سطح دریا ۱۶۴۲ متر است.

فاصله روستای کندلوس تا تهران چقدر است؟

فاصله روستای کندلوس تا تهران، بسته به مسیر بین ۱۶۰ تا ۲۰۰ کیلومتر است.

فاصله روستای کندلوس تا نوشهر چقدر است؟

فاصله کندلوس تا نوشهر حدود ۷۰ کیلومتر است.

کندلوس در کدام استان است؟

روستای کندلوس در مازندران قرار دارد.

فاصله روستای کندلوس تا کجور چقدر است؟

فاصله کندلوس تا کجور حدود ۳۵ کیلومتر است.

قدمت روستای کندلوس چند سال است؟

قدمت روستای کندلوس نوشهر مازندران به ۴ هزار سال می‌رسد.

لطفا به این مقاله امتیاز دهید ..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×