۲۱ تا از اماکن مذهبی شیراز را با آدرس و عکس بشناسید!
شهر شیراز یکی از پایتختهای فرهنگی و مذهبی ایران است که در دل کوههای زاگرس، با آبوهوای معتدل کوهستانی قرار دارد. این شهر با تاریخ و فرهنگی غنی، مقصدی جذاب برای گردشگران داخلی و خارجی است.
در این مطلب از مجله گردشگری اقامت ۲۴ قصد داریم شما را با جاهای دیدنی شیراز و مکان های مذهبی شیراز آشنا کنیم که از نظر معنوی و تاریخی ارزش بسیاری دارند و هرکدام از این مکانها بخشی از هویت فرهنگی و مذهبی این شهر را به نمایش میگذارند.
فهرست این مطلب
- ۱ حرم شاهچراغ
- ۲ دروازه قرآن
- ۳ امامزاده بی بی دختران
- ۴ امامزاده زنجیری
- ۵ مسجد مشیرالملک
- ۶ مسجد جامع عتیق
- ۷ کلیسای ارامنه
- ۸ امامزاده قندیلی
- ۹ مسجد نصیرالملک
- ۱۰ مسجد وکیل
- ۱۱ آرامگاه شاه شجاع
- ۱۲ مقبره عبدالله خفیف
- ۱۳ آرامگاه باباکوهی
- ۱۴ آرامگاه سیبویه
- ۱۵ امامزاده سید ابراهیم
- ۱۶ مسجد شهدا یا نو شیراز
- ۱۷ امامزاده علی ابن حمزه آرامگاه شاه میرعلی بن حمزه بن موسی الکاظم
- ۱۸ مقبره سید میر محمد
- ۱۹ آستانه مقدس سید علاءالدین حسین
- ۲۰ امامزاده سید تاج الدین غریب
- ۲۱ مقبره شیخ روزبهان
- ۲۲ چطور به شیراز برویم؟
- ۲۳ در شیراز کجا اقامت کنیم؟
- ۲۴ سخن پایانی
- ۲۵ سؤالات متداول
حرم شاهچراغ
حرم شاهچراغ یکی از اماکن مذهبی شیراز است که مکانی مقدس برای عاشقان اهل بیت به شمار میرود. این حرم در مرکز شهر، در میدان احمدی و خیابان نه دی، واقع شده و تاریخ ساخت آن به سده ششم هجری قمری و دوران حکمرانی اتابکان فارس برمیگردد.
در این مکان مقدس، مقبره حضرت احمد بن موسی (ع)، فرزند امام هفتم شیعیان و برادر امام رضا (ع)، قرار دارد که با شاهچراغ شناخته میشود.
حرم شاهچراغ نه تنها از نظر مذهبی، بلکه از نظر معماری نیز جذابیت ویژهای دارد. تزئینات باشکوه آن شامل آینه کاریهای زیبا، کاشیکاریهای نفیس و منبتکاریهای شگفتانگیز، فضای روحانی و معنوی این مکان را دوچندان کرده است. زیارت این حرم برای مسلمانان و شیعیان، فرصتی برای ارتباط مستقیم با اهل بیت و تقویت ایمان و معنویت است.
آدرس: شیراز، خیابان نه دی، حرم مطهر حضرت احمد بن موسی شاهچراغ (ع)
دروازه قرآن
دروازه قرآن شیراز یکی دیگر از جاهای مذهبی شیراز است که در ورودی این شهر از سمت مرودشت قرار دارد. این بنا در دوره دیلمیان و به دستور عضدالدوله دیلمی ساخته شده است.
در واقع، عضدالدوله دستور داد که دو جلد قرآن دستنویس با عنوان هفده من بر بالای این دروازه قرار گیرد تا کاروانها با عبور از آن، به سلامت به سفرهای خود ادامه دهند. این قرآنها با خط زیبا و استادانه ثلث و محقق، توسط ابراهیم سلطان در دوران تیموریان نوشته شده است.
دروازه قرآن نه تنها از جنبه تاریخی و معماری اهمیت دارد، بلکه به عنوان نمادی از اعتقاد و ایمان مردم شیراز نیز شناخته میشود. عبور از این دروازه برای مسافران به معنای برکت و طلب سلامتی در طول سفر بوده است.
آدرس: استان فارس، شیراز، ورودی شیراز از سمت مرودشت
امامزاده بی بی دختران
امامزاده بی بی دختران به عنوان مکان مذهبی شیراز شناخته میشود که در شمال مسجد مشیر واقع شده و زیارتگاهی برای شیعیان به شمار میآید. این آرامگاه متعلق به خدیجه بنت علی زین العابدین، یا همان بیبی دختران است که مادر عبدالله، یکی از نوادگان امام چهارم شیعیان، امام زین العابدین (ع) بوده است.
ساخت این بنا به دستور یکی از زنان سلاطین دوران زندیه صورت گرفته که خود نشان از اهمیت مذهبی و فرهنگی این مکان دارد.
آرامگاه بی بی دختران در تاریخ ۲۱ تیر ۱۳۴۷ به شماره ۴۲۲ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد. بازدید از این مکان علاوهبر بهرهمندی از حالوهوای معنوی، فرصتی برای آشنایی با تاریخ شیراز و فرهنگ مذهبی آن است.
آدرس: شیراز، چهارراه پیروزی، خیابان شهید دستغیب، کوچه ۴، گذر تاریخی سنگ سیاه
امامزاده زنجیری
امامزاده زنجیری یکی از مکان های مذهبی شیراز است که در آن مقبره جلالالدین بن علی زین العابدین قرار دارد. این امامزاده که در دورههای قاجار و پهلوی ساخته شده، به دلیل ارتباط عمیق مردم شیراز با آن، شهرت ویژهای پیدا کرده است.
داستان جالبی که حول این امامزاده وجود دارد، به اعتقاد مردم در دوره قاجار برمیگردد. به گفتهی محلیها، میرزاحسن خان نصیرالمک یکی از حکمرانان فارس در آن دوران، به این امامزاده اعتقاد زیادی داشت و دستور میداد که افرادی که متهم به جرم میشدند، به زنجیر کشیده شوند. اما اگر زنجیر پاره میشد، بیگناهی آنها ثابت میشد و این امر به نوعی نماد پاکی و عدالت در جامعه آن زمان به شمار میآمد.
امامزاده زنجیری در تاریخ ۲۳ بهمن ۱۳۸۰ به شماره ۴۷۲۵ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید. این امامزاده با معماری خاص خود، همواره مورد توجه زائران و بازدیدکنندگان است.
آدرس: فارس، شیراز، گود عربان، جنوب خیابان لطفعلی خان زند، کوچه ۲۷، جنب مسجد نصیرالملک
مسجد مشیرالملک
مسجد مشیرالملک یکی از اماکن مذهبی شیراز است که در دوره قاجار و به فرمان حاج میرزا ابوالحسن خان مشیرالملک ساخته شده است. این مسجد که در سال ۱۲۶۴ هجری قمری بنا شد، نمونهای بینظیر از معماری اسلامی در شیراز است.
ساختمان مسجد شامل حجرههای دو طبقه و شبستانهای متعدد است که هرکدام زیبایی و آرامش خاص خود را دارند. یکی از ویژگیهای منحصربهفرد این مسجد، طاق نمای بلند در قسمت غربی آن است که جلوهای باشکوه به فضای مسجد میبخشد.
مسجد مشیرالملک در محلهای قدیمی به نام سنگ قدیمی واقع شده و یکی از مهمترین جاذبههای تاریخی در این منطقه است.
آدرس: استان فارس، شیراز، سنگ سیاه، خیابان قاآنی شمالی، محله ارامنه
مسجد جامع عتیق
مسجد جامع عتیق یکی از قدیمیترین و مهمترین مساجد شیراز است که تاریخچهاش به سال ۲۸۱ هجری قمری در دوران حکومت عمرولیث صفاری برمیگردد. این مسجد به دستور شاه شیخ ابو اسحاق اینجو، حاکم فارس در آن زمان، برای تلاوت قرآن و نگهداری نسخههای تاریخی قرآن بنا شده است.
مسجد جامع عتیق به دلیل قدمت و جایگاه خاص خود، در طول تاریخ به نامهای مختلفی چون مسجد جمعه، آدینه، هدای خانه، دارالمصحف و بیت المصحف شناخته شده است. این مسجد نه تنها یکی از مکان های مذهبی شیراز است ، بلکه یک مرکز فرهنگی و تاریخی نیز به شمار میرود.
آدرس: شیراز، بیات، خیابان حضرتی، خیابان بین الحرمین
کلیسای ارامنه
کلیسای ارامنه، یکی دیگر از اماکن مذهبی شیراز است که با زیبایی خاص خود، بازدیدکنندگان را مجذوب میکند. این کلیسا که به نام کلیسای مریم مقدس نیز شناخته میشود، در سال ۱۰۴۰ خورشیدی در دوران حکومت صفویان ساخته شد.
یکی از ویژگیهای بارز این کلیسا، نقاشیهای سقفی چوبی زیبا و طراحیهای منحصربهفرد آن است که با دقت ساخته شدهاند. علاوهبراین، در اطراف کلیسا تابلوهای قدیمی وجود دارد که مطالبی به زبان عبری روی آنها حکاکی شده و نشاندهنده تاریخ طولانی و فرهنگی این مکان هستند.
آدرس: شیراز، سر باغ، خیابان دستغیب چهارم
امامزاده قندیلی
امامزاده قندیلی شیراز یکی از جاذبههای تاریخی و مذهبی این شهر است که در دل منطقهای زیبا و آرام واقع شده است. این امامزاده با تاریخچهای کهن و معماری جذاب خود، در کنار پارک قندیلی، مقصدی مناسب برای گردشگران و زیارتکنندگان محسوب میشود.
امامزاده قندیلی نه تنها از نظر معنوی اهمیت دارد، بلکه به دلیل موقعیت خاص خود در مجاورت با فضای سبز و سرسبز پارک قندیلی، جایی ایدهآل برای آرامش و تامل است.
این امامزاده در محلهای قرار دارد که به راحتی از دیگر نقاط شهر قابل دسترسی است و گردشگران میتوانند پس از بازدید از امامزاده، به پارکهای اطراف همچون پیادهراه قندیلی و پارک رویا نیز سر بزنند.
آدرس: شیراز، بلوار شهید چمران، بلوار نیایش، کوچه ۱، خیابان بهارنو
مسجد نصیرالملک
مسجد نصیرالملک شیراز، یکی از گنجینههای معماری ایران است که با زیباییهای بینظیر خود، دل هر بازدیدکنندهای را میرباید.
این مسجد که به مسجد صورتی نیز شهرت دارد، به دستور نصیرالملک از بزرگان دوره قاجار ساخته شد و در طول دوازده سال (۱۲۹۳ تا ۱۳۰۵ هجری قمری) توسط معمار برجسته محمد حسن معمار طراحی و بنا گردید. مسجد نصیرالملک با کاشیکاریهای رنگارنگ، مقرنسکاریهای استادانه و طراحی منحصربهفردش یکی از زیباترین اماکن مذهبی شیراز است.
ویژگی خاص این مسجد، شیشههای رنگی بهکار رفته در پنجرههاست که در ساعات خاص روز، با عبور نور خورشید، سایههای رنگارنگ و زیبا را بر دیوارها و زمین منعکس میکند. این پدیده، به خصوص در هنگام صبح، فضایی رویایی و جادویی ایجاد میکند که هر بینندهای را مسحور میسازد.
آدرس: فارس، شیراز، خیابان لطفعلی خان زند، محله گودعربان، انتهای کوچه نصیرالملک
مسجد وکیل
مسجد وکیل شیراز جواهری در دل این شهر و یادگاری از دوران پرشکوه زندیه، یکی از دیدنیترین جاهای مذهبی شیراز بهشمار میرود. این مسجد که به دستور کریمخان زند در سال ۱۱۸۷ هجری قمری ساخته شد، در نزدیکی بازار وکیل و حمام وکیل قرار دارد و با شکوه خود نظر هر بینندهای را به خود جلب میکند.
سردر مجلل، ایوانهای بزرگ شمالی و جنوبی و شبستانهای زیبا از ویژگیهای بارز این بنا هستند. اما شاید برجستهترین قسمت مسجد وکیل، منبر چهارده پلهای آن باشد که از مرمر ساخته شده و نمادی از چهارده معصوم است.
کاشیکاریهای رنگارنگ و طرحهای زیبا، هر قسمت از این مسجد را به یک اثر هنری تبدیل کرده است. تاق مروارید با ابعاد چشمگیر و دو مناره بلند در بالای آن، نمایی بینظیر به فضای مسجد بخشیده است. این مسجد، نه تنها یک مکان مذهبی، بلکه نمادی از هنر و معماری دوران زندیه است که همچنان بازدیدکنندگان را مجذوب خود میکند.
آدرس: استان فارس، شیراز، خیابان طالقانی، غرب بازار وکیل
آرامگاه شاه شجاع
آرامگاه شاه شجاع در نزدیکی حافظیه و هفتتنان واقع شده است. این مقبره محل دفن جلالالدین شاه شجاع، یکی از فرمانروایان سلسله آل اینجو است. شاه شجاع پیش از مرگ وصیت کرده بود که جسدش در زمینهای مصلی در جوار قبر شیخ محمود قطبالدین دفن شود و پس از آن جنازهاش به مدینه منتقل گردد. اما به دلیل اختلافات میان جانشینان او، وصیتش عملی نشد و جسدش در همان مکان باقی ماند.
برای دسترسی به آرامگاه شاه شجاع، میتوانید از حملونقل عمومی مانند اتوبوسهای بلوار هفتتن استفاده کرده و در ایستگاه مسجد پیاده شوید، یا با وسیله نقلیه شخصی خودتان را به بلوار هفتتنان برسانید. اگر از سمت دروازه قرآن حرکت میکنید، باید به انتهای بلوار هفتتنان بروید تا به آرامگاه برسید.
آدرس: شیراز، بلوار هفتتنان، بخش شمال غربی حافظیه
مقبره عبدالله خفیف
آرامگاه عبدالله خفیف، یکی از مکان های مذهبی شیراز است که به یاد عارف بزرگ قرن سوم و چهارم هجری، محمد ابن خفیف شیرازی، بنا شده است. این عارف بزرگ که موسس سلسله خفیفیه بود، عمر خود را صرف عبادات کرد و درعینحال به تحصیل علوم دینی و ترویج عرفان و تصوف پرداخت.
از نظر عقیدتی، عبدالله خفیف همیشه تلاش میکرد تا طریقت صوفیه را با شریعت اسلام تطبیق دهد، بهطوریکه در کنار ریاضیات و زهد، هیچگاه از اصول دینی غافل نبود. وی در سال ۳۷۱ هجری قمری درگذشت و جسدش در خانقاه خود دفن شد.
آدرس: فارس، شیراز، پشت بازار وکیل، جنب دبیرستان ابوذر
آرامگاه باباکوهی
آرامگاه بابا کوهی از اماکن مذهبی شیراز است که در دامنه کوه باباکوهی قرار دارد. این آرامگاه، که به دوران آل بویه تعلق دارد، در کوههای شمالی شیراز و در نزدیکی دروازه قرآن واقع شده است.
کوه بابا کوهی، که به کوه صبوی هم مشهور است، از قدیمالایام مکانی مقدس برای عارفان و سالکان بوده است. در این کوه دو غار وجود دارد که یکی از آنها محل زندگی یکی از عارفان بزرگ و دیگری محل آرامگاه ابوعبدالله محمد بن عبدالله، معروف به ابن باکویه، است.
شهرت بابا کوهی به دلیل سلوک معنوی و سخنان عارفانهاش بوده است. این مکان مقدس، هماکنون محلی برای زیارت و تفکر در کنار زیباییهای طبیعی است.
آدرس: استان فارس، رشته کوههای شمالی شهر شیراز، سمت چپ دروازه قرآن، کوه باباکوهی
آرامگاه سیبویه
آرامگاه سیبویه، یکی دیگر از مکان های مذهبی شیراز، در محله سنگ سیاه و نزدیک دروازه کازرون واقع شده است. این آرامگاه به یاد دانشمند بزرگ و زبانشناس ایرانی، ابوبشر عمرو بن عثمان بن قنبر سیبویه، ساخته شده است. بنای آرامگاه، با طول هشت متر و عرض پنج متر، به سبک طاقنمایی طراحی شده که با کاشیهای معرق خراسانی تزئین شده است.
آدرس: شیراز، دروازه کازرون، محله سنگ سیاه
امامزاده سید ابراهیم
آرامگاه امامزاده سید ابراهیم (ع) در شیراز، یکی از مقاصد زیارتی مهم این شهر است که منتسب به فرزند امام موسی الکاظم (ع) است. این آرامگاه در محله لب آب و نزدیک گورستان دارالسلام قرار دارد و سالانه میزبان زائران زیادی از نقاط مختلف کشور است.
بنای این امامزاده شامل حرم، دو صحن و رواق است و فضای زیارتی آن با معماری خاص خود جلب توجه میکند. حرم امامزاده ابراهیم (ع) دارای چهار شاهنشین اصلی است که مرقد مطهر در شاهنشین جنوبی قرار گرفته است. دیوارهای داخلی حرم با آیینهکاری زیبا مزین شده و سقف ضریح نیز به زیبایی با آیینهکاری مقرنس تزیین شده است.
آدرس: شیراز، بلوار سیبویه، نزدیک میدان شاهزاده قاسم، محله لب آب
مسجد شهدا یا نو شیراز
مسجد شهدا یا مسجد نو، یکی از اماکن مذهبی شیراز است که در نزدیکی بقعه شاهچراغ واقع شده است. این مسجد که با نامهای مسجد اتابک شیراز و مسجد جامع جدید شیراز نیز شناخته میشود، به دوران اتابکان تعلق دارد و دومین مسجد با ارزش تاریخی در شیراز است.
مسجد نو با مساحتی بالغ بر ۲۰ هزار متر مربع، بزرگترین مسجد ایران بهحساب میآید. طراحی و معماری این مسجد بسیار چشمنواز است و با داشتن شبستانهای وسیع، ایوانهای بزرگ و منارههای بلند، فضای معنوی و آرامشبخشی را برای نمازگزاران و بازدیدکنندگان فراهم کرده است.
آدرس: استان فارس، شیراز، فلکه شاهچراغ، روبروی بقعه شاهچراغ
امامزاده علی ابن حمزه آرامگاه شاه میرعلی بن حمزه بن موسی الکاظم
آرامگاه امامزاده علی ابن حمزه یکی از مکان های مذهبی شیراز است. علی ابن حمزه، فرزند امام موسی کاظم (ع)، در این مکان آرام گرفته است. آرامگاه وی توسط امیر عضدالدوله دیلمی در دوره دیلمیان ساخته شد.
بنای امامزاده علی ابن حمزه آرامگاه شاه میرعلی بن حمزه بن موسی الکاظم، دارای ویژگیهای خاصی است که آن را از دیگر آرامگاههای تاریخی شیراز متمایز میکند. ضریح کوچک و زیبا که دور مقبره قرار گرفته، جلوهای معنوی به فضا بخشیده است. همچنین، این آرامگاه در تاریخ ۲۰ فروردین ۱۳۴۵ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.
آدرس: شیراز، جنوب دروازه قرآن، نزدیک به دروازه اصفهان، خیابان حافظ، جنب پل علی بن حمزه
مقبره سید میر محمد
مقبره سید میر محمد یکی از مکانهای زیارتی و تاریخی شیراز است که در نزدیکی حرم شاهچراغ واقع شده و برای بسیاری از زائران این مکان معنوی اهمیت ویژهای دارد.
در این زیارتگاه، ضریحی زیبا با تزئینات خاص و هنری قرار دارد که از جاذبههای اصلی آن محسوب میشود. خاتمکاریهای انجام شده روی ضریح مربوط به هنرمندان دوران زندیه است و شکوه و زیبایی خاصی به این مکان بخشیده است.
آدرس: شیراز، ضلع شمال شرقی حرم حضرت احمدبن موسی (شاهچراغ)
آستانه مقدس سید علاءالدین حسین
آستانه مقدس سید علاالدین حسین، یکی دیگر از اماکن مذهبی شیراز است که در نزدیکی حرم شاهچراغ واقع شده و همواره میزبان زائران و عاشقان اهل بیت (ع) بوده است. سید علاءالدین حسین، که به حسین کوچک نیز شهرت دارد، برادر ابویی شاهچراغ و از شخصیتهای برجسته تاریخ اسلام است. او که به قصد زیارت امام رضا (ع) عازم مشهد بود، در میانه راه و در شهر شیراز به شهادت رسید.
پس از شهادتش، مردم شیراز به احترام او، پیکر مطهرش را در کنار حرم شاهچراغ به خاک سپردند. امروزه این امامزاده به یکی از مقاصد مهم زیارتی و مذهبی شیراز تبدیل شده است و زائران زیادی برای عرض ارادت به سید علاءالدین حسین (ع) به این مکان میآیند.
آدرس: شیراز، بلوار زینبیه، انتهای خیابان آستانه
امامزاده سید تاج الدین غریب
امامزاده سید تاج الدین غریب، که به سید حاج غریب نیز شناخته میشود، یکی از زیارتگاههای مهم و معنوی شیراز است. این امامزاده، فرزند جعفر بن فضل بن حسن بن عبیدالله بن عباس بن علی بن ابیطالب (علیهالسلام)، از نوادگان امام علی (ع) به شمار میرود. وی همچنین عموزاده احمد بن موسی (شاهچراغ) بود و در همان محلی که امروز آرامگاه او قرار دارد، به شهادت رسید.
آرامگاه سید تاج الدین غریب در محله تاریخی سنگ سیاه و در نزدیکی دروازه کازرون شیراز قرار دارد. این زیارتگاه با گنبد نیلوفری کوچک خود، که در میان سقفهای خانهها و مغازهها به زیبایی جلوهگری میکند، فضایی معنوی و دلانگیز برای زائران فراهم کرده است.
آدرس: شیراز، سرباغ، خیابان لطفعلی خان زند، شصت و هفتم
مقبره شیخ روزبهان
مقبره شیخ روزبهان یکی دیگر از مکان های مذهبی شیراز است که در محله درب شیخ، خیابان لطفعلی خان زند واقع شده است. این آرامگاه که به یاد یکی از بزرگترین عرفای قرن ششم، شیخ روزبهان فسایی بنا شده، فضایی معنوی و آرامبخش دارد.
آرامگاه شیخ روزبهان در مکانی قرار دارد که زمانی خانقاه وی بوده است و اکنون بعد از گذشت حدود ۸۰۰ سال از تاسیس آن، به یک مقصد زیارتی تبدیل شده است. قبر شیخ در صدر محوطه آرامگاه قرار دارد و سنگ قبر او با نام ۱۴ معصوم به خط ثلث در کنار آن نصب شده است.
آدرس: شیراز، خیابان لطفعلی خان زند (ضلع جنوبی)، محله درب شیخ
چطور به شیراز برویم؟
شیراز، شهر شعر و تاریخ، مقصدی است که هر مسافر را به خود جلب میکند. برای سفر به شیراز گزینههای مختلفی در دسترس است. اگر از شهرهای نزدیک به شیراز میآیید، سفر جادهای با خودروی شخصی یا اتوبوس انتخاب مناسبی است.
اگر تمایل به یک تجربه راحت و بدون دردسر دارید، تور شیراز میتواند بهترین گزینه باشد. این تورها تمام نیازهای سفر شما از جمله اقامت، گشتوگذار و راهنماییهای محلی را پوشش میدهند. با انتخاب تور شیراز، شما میتوانید از زیباییهای این شهر تاریخی بهرهبرده و با اطمینان خاطر سفر کنید.
در شیراز کجا اقامت کنیم؟
انتخاب محل اقامت مناسب در شیراز، میتواند تجربه سفر شما را تکمیل کند. در این شهر، گزینههای مختلفی برای اقامت وجود دارد که بسته به سلیقه و بودجه شما میتواند متفاوت باشد.
اگر به دنبال راحتی و امکانات لوکس هستید، هتل شیراز میتواند تجربهای بینظیر از اقامت در این شهر را برای شما به ارمغان بیاورند.
چه برای سفر کاری به شیراز آمده باشید و چه برای تفریح، با انتخاب هتل شیراز متناسب با نیازتان، سفری راحت و بهیادماندنی را تجربه خواهید کرد.
سخن پایانی
شیراز، شهری با قدمت تاریخی و فرهنگی غنی است که در کنار جاذبههای طبیعی و تاریخی، اماکن مذهبی زیادی نیز دارد. از آرامگاههای عرفا و امامزادهها گرفته تا مساجد و مقبرههای تاریخی، هر یک از این مکانها بخشی از تاریخ و فرهنگ این شهر را در دل خود جای دادهاند.
رفتن به مکان های مذهبی شیراز نه تنها شما را با تاریخ شیراز آشنا میکند، بلکه فرصتی برای تجربه لحظاتی معنوی و روحانی در فضایی آرام و دلنشین است.
امیدواریم با شناخت این ۲۱ مکان مذهبی، سفری پربار و به یادماندنی به شیراز داشته باشید و از آرامش و زیباییهای این شهر تاریخی بهرهمند شوید.
سؤالات متداول
معروفترین اماکن مذهبی شیراز کدامند؟
حرم شاهچراغ، دروازه قرآن، مسجد مشیرالملک، کلیسای ارامنه
نزدیکترین مکان های مذهبی شیراز نزدیک شاهچراغ کدامند؟
مسجد شهدا یا نو شیراز، مقبره سید میر محمد، آستانه مقدس سید علا الدین حسین