روستای کردان، بهشتی در نزدیکی پایتخت
زندگی پر هیاهو و ماشینی شهری، تاثیری بسزایی در زندگی فردی گذاشته و امروزه دلیل بسیاری از بیماری های روحی و جسمی به شمار می آید. بهتر است گاهی برای تازه سازی روح و استراحت جسم، از این روزمرگی شهرنشینی جدا شده و سری به طبیعت بکر روستاها زده و در آغوش طبیعت زمانی را سپری کرد.
این بار وبلاگ اقامت ۲۴ به سراغ یکی از روستاهای دنج و خوش آب و هوا در نزدیکی پایتخت رفته تا علاوه بر معرفی این تابلوی زیبای آفرینش، آن را برای شما به تصویر بکشد. با ما همراه باشید.
روستای کردان از توابع شهرستان ساوجبلاق استان البرز و در فاصله ۲۵ کیلومتری از کرج و ۶۵ کیلومتری غرب تهران قرار گرفته است. در این روستا خبری از سر و صدا، دود و آلودگی هوا و ساختمان های بلند مرتبه نیست و هر چه به چشم می خورد تنها سر سبزی و زیبایی است.
این روستا به دلیل برخورداری از موقعیت جغرافیایی خاص و منحصر به فرد و وجود جاذبه های زیبای طبیعی، تاریخی و گردشگری و نزدیکی به اتوبان تهران-قزوین و نیز برخورداری از آب و هوایی بسیار مطلوب، علاوه بر دارا بودن تعداد زیاد گردشگر، پتانسیل خوبی در مهاجر پذیری نیز دارد.
در زمان های کمی دورتر، این منطقه جز حاشیه شهر به شمار می آمد و ساکنان آن را حاشیه نشین می خواندند، اما امروزه این منطقه به یکی از مناطق ویلانشین پایتخت بدل شده و عده بسیاری برای ییلاق به کردان سفر می کنند.
روستای خوش آب و هوای کردان، باغ های پر محصول فروانی مانند باغ زردآلو، آلبالو، گیلاس، گردو و توت داشته و وجود همین باغ ها، این روستا را به یکی از بهترین محل ها برای استراحت مبدل ساخته است.
کردان یک قطب اقتصادی نیز محسوب میگردد و کارگاهها و کارخانههای تولیدی مختلفی مانند آلومینیوم سازی، کارتن سازی، ریسندگی، بافندگی، مرغداری و … از گذشته در این منطقه فعالیت دارند.
بی شک می توان سر سبزی این منطقه را مدیون رودخانه ای بود که از ارتفاعات کهار سرچشمه گرفته و از میان روستا گذر می کند. رودخانه کردان از شمال شرق به جنوب غربی جاری است و در مسیر خود، از شهرستان ساوجبلاغ و نظرآباد عبور کرده و در اطراف روستای نجم آباد، وارد رودخانه شور می شود.
همانطور که گفته شد، در این روستا علاوه بر جاذبه های طبیعی، در آن میراثی مانده از تاریخ نیز وجود دارد که با نام برج مقبره کردان شناخته می شود. این برج آجری در فاصله ۸۰۰ متری از روستا واقع شده و پلانی خورشیدی شکل و مدور دارد و بر روی سکویی دایره مانند به قطر ۸ متر بنا شده است.
باستان شناسان این برج را که از سقفی گنبدی برخوردار است به دوران سلجوقیان نسبت داده و عده ای نیز بر این باورند که این بنا، مقبره امام زاده حسین (ع) از نوادگان امام سجاد (ع) است و به همین خاطر، بسیاری به نیت زیارت این مقبره، به این روستا سفر می کنند.
علاوه بر برج مقبره، در فاصله دو کیلومتری از روستای کردان پلی قدیمی با نام بانو صحرای کردان نیز وجود دارد که یکی دیگر از آثار تاریخی روستا بشمار می آید. این پل در دوران صفویه ساخته شده و تنها دو پایه و بخشی از اتاق های آن باقی مانده است.
فهرست این مطلب
تفریحات کردان
علاوه بر کوهنوردی و طبیعتگردی در دامنهها و ارتفاعات روستای کردان که علاقهمندان زیادی نیز دارد، از مهمترین تفریحات این منطقه باید سایت پروازی کردان را نام برد. این سایت پروازی پاراگلایدر به عنوان نخستین سایت پروازی استان البرز محسوب میشود که در سال ۱۳۹۸ راه اندازی شد. در این مجموعه علاوه بر پرواز با پاراگلایدر، دورهها و کلاسهای آموزشی این رشته پرهیجان نیز برگزار میگردد. برای استفاده از این سایت پروازی باید در روزهای آفتابی و آرام به کردان سفر کنید.
دهکده تفریحی یا مجتمع ایثار یکی دیگر از مراکز گردشگری و تفریحی منطقه کردان به شمار میآید که دارای امکاناتی نظیر ویلا، سالن همایش و سالنهای ورزشی مختلف مانند استخر، سالن فوتسال و … میباشد.
اقامت در کردان
اگر از دوستداران طبیعت و تجربه اقامت در خانههای روستایی و یا در دل طبیعت هستید، میتوانید در سفر به کردان کمپ بزنید و یا خانههای سنتی روستایی را اجاره نمایید. البته برای آن دسته از گردشگرانی که به دنبال رفاه و آرامش خاطر هستند، ویلاهای لوکس و مجلل نیز برای اجاره و اقامت موجود میباشد.
و اما برای دسترسی به روستای سرسبز کردان با این تعداد جاذبه های طبیعی و تاریخی، باید ابتدا خود را به کرج رسانده و از آنجا مسیر آزادراه قزوین را ادامه دهید. پس از سپری کردن کمتر از ۲۰ کیلومتر، با تابلوی خروجی کردان مواجه می شوید و پس از خروج و وارد شدن به جاده ای روستایی، تنها با طی کردن چند کیلومتر خود را در قلب یکی از بهشت های موجود بر روی زمین خواهید یافت.
منبع : وبلاگ اقامت ۲۴
اطلاعات داده شده بسیار مفید و ارزنده بود ممنون از زحمت ویرایش و عکس های جالب و زیبا