گرانفروشی ایرلاین خارجی و نوسانات ارز معضلی برای گردشگری ایران
نشست ملی تشکلهای گردشگری با فراکسیون گردشگری مجلس و نمایندگان دولت برگزار شد. در این نشست، موضوعاتی مانند شرایط نابسامان گردشگری ایران، آمار و ارقام نادرست تعداد گردشگران خارجی و گرانفروشی هواپیماییهای خارجی به ایران مطرح شد.
حرمتالله رفیعی درباره گرانفروشیها گفت: هواپیماییهای خارجی مانند قطر و ترکیش ایرلاینز با سوءاستفاده از تحریمها، نرخ پروازها را با چندین برابر قیمت به فروش میرسانند. برای مثال، هزینه پرواز هایکلاس تهران – پاریس حدود ۱۴۰ میلیون تومان درمیآید؛ در حالیکه قیمت اصلی پرواز حدود ۴۰ میلیون تومان است. این سیستم فروش، علاوه بر ارزبری سنگین به خارج از کشور، اطلاعات شهروندان ایرانی را نیز به سیستمهای خارجی میدهد.
رفیعی درباره شرایط نابسمان گردشگری خارجی در ایران گفت: هر حادثهای در دنیا به علاوه نوسانات نرخ دلار باعث آسیب به گردشگری ایران میشود. بخش خصوصی با تمام سختیها بدون حمایت خاصی از دولت توانسته به بلوغ برسد و بدون ساخت پالایشگاه و کارخانه، روی پای خود بایستد. تنها خواسته صنعت گردشگری از حاکمیت، رهاکردن پای آن و نگذاشتن چوب لای چرخ این صنعت است.
او گریزی هم به گردشگری داخلی ایران زد: مالیات ۱۰ یورویی مسافران ایرانی برای هواپیمایی که در آسمان کشورهای دیگر پرواز میکندف ناعادلانه است. هزینه گردشگری داخلی ما بسیار بالاست و هرچه ارزش پول ملی کمتر و ارزهای خارجی بالاتر میرود، هزینه ما نیز افزایش مییابد.
رفیعی درباره آمار و ارقام اظهار داشت: ارقام اعلامی ما درباره تعداد گردشگران خارجی نادرست است. تعداد گردشگران به ۶۰۰ هزار نفر هم نمیرسد. اغلب افراد فقط در حال رفت و آمد هستند و گردشگر محسوب نمیشوند. تا هزینه اقامت و پرواز مدیریت نشود، همین آش و همین کاسه است.