گردشگری خارجی در ایران و مشکلات آن
اخبار گردشگری

حل مسئله گردشگری؛ توریست کارت، تعدیل روابط و زیرساخت!

14 آذر 1403 ۰22

یکی از مشکلات گردشگران خارجی در بازدید از ایران، تحریم‌های مالی و نبود کارت‌های اعتباری بین‌المللی است. گردشگر خارجی باید در ایران توریست کارت بگیرد تا راحت بتواند ارز خود را تبدیل کرده و خرج کند. همچنین، تعدیل روابط با همسایگان و بهبود زیرساخت‌ها از مهم‌ترین برنامه‌های دولت برای رشد صنعت گردشگری است.

به گفته سیدرضا صالحی امیری در نشست هم‌اندیشی صادرات صنایع دستی و فرش، ایران با ظرفیت یک میلیون اثر فرهنگی در جایگاه برتر قرار دارد و می‌تواند هویت و فرهنگ خود را به رخ جهانیان بکشد. تاکنون ۴۰ هزار اثر در فهرست ملی و ۲۸ اثر ملموس و ۲۴ اثر ناملموس هم در فهرست جهانی به ثبت رسیده است.

میراث فرهنگی ایران در پیش ما امانت است و باید وظیفه حفظ، صیانت و مرمت آن‌ها را به‌خوبی انجام دهیم. میراث فرهنگی هم هویت ما را تشکیل می‌دهد و هم عامل غرور ملی ماست. صنعت گردشگری می‌تواند ۱۰۰ شغل را از حمل‌و‌نقل گرفته تا هتلداری، بازار و رستوران را به حرکت درآورد. به عقیده وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، زیرساخت را بزرگترین مسئله صنعت گردشگری دانست. او آماده‌سازی زیرساخت گردشگری را اصلی‌ترین عامل برای تحقق ۱۵ میلیون گردشگر در سال اعلام کرد.

صالحی امیری درباره جزئیات زیرساخت گردشگری گفت: حدود ۱۴۳۰ هتل در کشور به ثبت رسیده که بسیاری از آن‌ها طرفیت پذیرش گردشگر را ندارند. سالیانه باید ۱۰۰ هتل افتتاح کنیم که نیازمند سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، حمایت دولت و رفع موانع است. همچنین، برای رسیدن به ۱۵ میلیون گردشگر در سال به ۵۵۰ فروند هواپیما نیاز داریم و ۱۳۳ هواپیمای قدیمی ما پاسخگوی نیازمان نیستند.

بخشی از صحبت‌های وزیر درباره ایران‌هراسی و امنیت داخلی ایران برای گردشگران بود. او امنیت ایران را نسبت به بسیاری از کشورهای منطقه، بهتر و بیشتر توصیف کرد و ایران‌هراسی را نتیجه فعالیت‌ رسانه‌های غربی دانست. به گفته وزیر، ۸۵ درصد گردشگران خارجی با ذهنیت ناامنی به ایران آمده‌اند و در بازگشت تصویری خوشایند از ایران پیدا کرده‌اند.

مسائل مالی و نبود امکانات کافی برای تبدیل ارزهای خارجی یکی دیگر از مشکلات اصلی صنعت گردشگری به شمار می‌رود. بانک مرکزی و بانک‌های عامل باید ترتیبی اتخاذ کنند تا برای گردشگر خارجی توریست کارت صادر شده و بتواند به‌راحتی در داخل ایران به خرید بپردازد.

در نهایت، وزیر میراث فرهنگی به لزوم ایجاد تغییری بزرگ در فضای گردشگری ایران اشاره کرد. او گفت که حوزه تمدنی فرهنگی ایران، اولین بازار هدف گردشگری ما محسوب می‌شود. کشورهایی مانند جمهوری آذربایجان که نوروز را جشن می‌گیرند و اشتراکات فرهنگی بی‌شماری با ما دارند. کشورهای حوزه خلیج فارس مانند عراق نیز دومین هدف سیاست‌های گردشگری کشور به شمار می‌روند. تعداد زایران ایرانی به عراق، دو برابر گردشگران عراقی است که باید این اعداد تعدیل شود. یکی دیگر از اهداف جدی صنعت گردشگری، بازار عربستان است که ظرفیت بسیار بالایی دارد. هدف دولت، تعدیل روابط با این کشور و بازکردن راه‌های اقتصادی است.

منبع

لطفا به این مقاله امتیاز دهید ..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×