fb1a9350d6a75849eaea9ae1
جاذبه های گردشگری هرمزگان - جاذبه های گردشگری بندرعباس

جزیره لاوان کجاست؟ زلال‌ترین ساحل ایران را بیشتر بشناسید

2 تیر 1400 ۰15,318

جنوب ایران دارای جاذبه‌های گردشگری زیبایی از جمله جزایر متنوع و شگفت‌انگیزی است که سفر به آن‌ها تجربه‌ای خاص و خاطره‌ای تکرارنشدنی رقم خواهد زد. جزیره لاوان زلال‌ترین جزیره ایران و سومین جزیره بزرگ در خلیج فارس بعد از قشم و کیش می‌باشد که در این مقاله قصد داریم به معرفی و بررسی این جزیره خاص بپردازیم. اگر شما هم قصد سفر به لاوان مروارید پنهان خلیج فارس را دارید تا انتها با معرفی این مورد از جزایر جنوب ایران با ما همراه باشید.

جزیره لاوان 4

جزیره لاوان کجاست؟

لاوان جزیره‌ای به مساحت ۸۱ کیلومتر مربع، با جمعیت تقریبی ۲۰۰۰ نفر است که از قسمت شمال شرق به بندر مقام و از شرق به جزیره شیدور(مارو) منتهی می‌گردد و در فاصله ۲۸ کیلومتری از غرب ساحل نخیلو در خلیج فارس قرار گرفته است. فاصله‌ی لاوان از بندر عسلویه ۱۱۷ کیلومتر و از بندر‌لنگه ۱۴۷ کیلومتر است. از روستاهای مسکونی لاوان زلال‌ترین جزیره ایران می‌توان لاز، لازه و کفیله را نام برد.

لوکیشن جزیره لاوان روی نقشه

اقتصاد جزیره لاوان

این جزیره به دلیل نفت‌خیز بودن یک موقعیت بسیار مهم و استراتژیک خاص در خلیج فارس دارد؛ ماهیگیری در جزیره لاوان، صید مروارید، کشاورزی و همچنین کار در شرکت‌های نفتی موجود در منطقه از جمله رایج‌ترین مشاغل مردم این جزیره می‌باشد. بیش از نیمی از خاک جزیره در اختیار شرکت نفت لاوان و تاسیسات دولتی است و تعداد زیادی از ساکنان جزیره به کار در شرکت ملی نفت روی آورده‌اند.

بنر تبلیغاتی رزرو هتل سینگو قشم با تخفیف

تاریخچه جزیره لاوان

در گذشته جزیره‌ی لاوان با نام شیخ شعیب شناخته می‌شد، اما در سال ۱۳۳۷ و با پیشنهاد شرکت ملی نفت ایران و موافقت وزارت کشور به لاوان تغییر نام داد. لاوان به معنی مامور تقسیم آب قنات است، اما ریشه‌ کلمه عربی‌ است و از دو قسمت لاو (سفید) و وان (نگهبان و محافظ) تشکیل شده است.

جزیره لاوان 7

حیات وحش جزیره لاوان

 لاوان مروارید پنهان با طبیعتی بکر و دست نخورده دارای گونه‌‌های متفاوت جانوری و گیاهی همچون کوسه، دلفین، لاک‌پشت و آهو(جبیر) است. جبیرها نوعی آهو با شاخ‌های سیاه رنگ و پوست سفید و زرد و بومی منطقه جنوب ایران و هند می‌باشند و در قسمت‌های مختلف جزیره آزادانه زندگی می‌کنند و تماشای آن‌ها یکی از تجربه‌های خاص سفر به این جزیره می‌باشد. همچنین بخشی از سواحل لاوان محل تخم‌گذاری لاک‌پشت‌های پوزه کوتاه از اواسط اسفند تا اوایل مرداد هستند.

دیدنی‌های جزیره لاوان

به دلیل فعالیت شرکت نفت لاوان تاحدی جزیره شلوغ می‌باشد اما بازهم جاهایی برای گشت و گذار و لذت بردن از طبیعت بکر منطقه وجود دارد.

بنر هتل آرتا قشم

سواحل جزیره لاوان

این جزیره دارای سواحل بکر و شگفت انگیز با آبی زلال می‌باشد که سواحل مرجانی از برجسته‌ترین ویژگی‌های گردشگری جزیره لاوان است. همچنین در سواحل شنی جزیره لاوان می‌توانید تخم‌ریزی لاک‌پشت‌های پوزه کوتاه را تماشا کنید. تخم‌گذاری لاک‌پشت‌ها در نیمه دوم اسفند ماه از جمله مهمترین جاذبه‌های گردشگری این منطقه است. سواحل صخره‌ای و خاص این جزیره با ارتفاع زیاد می‌تواند بهترین مکان برای عکاسی و همچنین تماشای غروب خورشید باشد.

جزیره لاوان 2

تماشای دلفین‌ها و پرندگان نادر

دلفین‌ها را در تمامی طول سال می‌توانید در آب‌های نزدیک ساحل مشاهده کنید. پرستو دریایی و حواصیل نیز از گونه‌های پرندگان نادری می‌باشند که تنها می‌توانید در جزیره لاوان آن‌ها را مشاهده کنید.

بازار جزیره لاوان

بازار لاوان محیطی بسیار متنوع و مناسب برای گشت و گذار و خرید صنایع دستی جنوب است. در این بازار مانند بسیاری از جزایر دیگر هرمزگان، انواع صنایع دستی حصیری، ظروف سفالی، صنایع دستی دریایی و انواع لباس‌های سنتی جنوب که هنر دست مردم محلی و بومی منطقه است، وجود دارد. در کنار مغازه‌های سنتی، فروشگاه‌های بزرگ و مدرن نیز وجود دارند که می‌توانید بخشی از سفر خود را به گشت‌وگذار در بازار و لذت بردن از آن اختصاص دهید.

جزیره شیدور 1

جزیره شیدور (مارو)

جزیره شیدور که بین اهالی به مارو مشهور است، یک جزیره غیرمسکونی در نزدیکی جزیره لاوان می‌باشد. نام مارو به سبب وجود مار در این جزیره به آن اطلاق شده، هر چند جانوران بومی و دوزیست بسیار بیشتر از مار، در این جزیره یافت می‌شوند. مرجان، دلفین، لاک‌پشت‌هایی از گونه‌های مختلف، مهمترین جانوران تحت مراقبت در جزیره شیدور هستند. همچنین پرنده‌های دریایی مختلفی در این جزیره به تخم‌گذاری و لانه‌سازی می‌پردازند.

سواحل مارو شنی، صخره‌ای، مرجانی و کاملا بکر است و برای رفتن از لاوان به مارو، با قایق ۲۰ دقیقه زمان نیاز دارید. این جزیره بسیار خلوت بوده و هیچ‌گونه اقامتگاه و فروشگاهی جهت خدمت رسانی به مسافران در آن‌جا وجود ندارد. برای گذراندن شب در این جزیره باید وسایل و تجهیزات کافی کمپ را همراه داشته باشید.

جزیره شیدور 2

بهترین زمان سفر به جزیره لاوان

در نیمه اول سال این جزیره دارای رطوبت بالا و گرمای طاقت فرسا می‌باشد، اما می‌توانید با سفر به جزیره لاوان در نیمه دوم سال مخصوصا زمستان، هوایی بهاری (حدود ۲۰ درجه‌ بالای صفر) را تجربه کنید. همچنین با سفر در اسفندماه این امکان را دارید تا تخم‌گذاری لاک‌پشت‌ها را تماشا کنید.

اقامت در جزیره لاوان

در این جزیره هتل‌ها و سوئیت‌های باکیفیتی برای اقامت موجود می‌باشد. هتل پنج ستاره لاوان و هتل آل اینکلوسیو لاوان از جمله هتل‌های شناخته شده در این جزیره هستند. همچنین لاوان دارای اماکن اقامتی ارزان‌تر با قیمت مناسب‌تر برای افرادی که می‌خواهند در هزینه‌های سفر خود صرفه جویی کنند، می باشد. اما اگر اهل کمپ زدن و طرفدار اقامت در فضای باز هستید می‌توانید به سراغ ساحل زیبای گرت بروید. ساحل گرت بسیار بکر و مناسب برای برپایی چادر و شنا و عکاسی است.

جزیره لاوان1

رستوران‌های جزیره لاوان

در لاوان رستوران‌های ساده اما باکیفیتی با انواع غذاهای دریایی جنوب وجود دارند که طعم غذاهای آنها به علت استفاده از ادویه‌های خاص و سس‌های بندری بسیار متفاوت می‌باشد. یکی از غذاهای معروف جزیره لاوان ماهی کبابی است که طرفداران زیادی دارد.

راه دسترسی به جزیره لاوان

بهترین مسیر برای رفتن به لاوان از طریق بندر مقام می‌باشد. باید ابتدا به شیراز رفته و سپس به سمت فیروز آباد حرکت کنید. پس از فیروز آباد به سیراف رفته و از آنجا راهی عسلویه شوید. پس از رسیدن به عسلویه تا بندر مقام حدود دو ساعت باید رانندگی کنید. در بندر مقام می‌توانید قایق‌های کوچک و بزرگی که در اسکله هستند را اجاره کرده و از آنجا تقریباً ۲۰ دقیقه را باید به وسیله‌ قایق طی کنید تا به لاوان برسید.

البته برای کسانی که قصد دارند سریعتر به این جزیره برسند بهترین گزینه سفر هوایی و پرواز به جزیره لاوان می‌باشد.

جزیره لاوان 3

جزیره لاوان جزو مناطق مهم، استراتژیک و خاص جنوب ایران می‌باشد که پتانسیل بالایی در زمینه‌های اقتصادی و گردشگری دارد. این جزیره کمتر شناخته شده می‌تواند پذیرای مسافران و طبیعت‌گردان از سراسر ایران باشد اما نیاز به فراهم کردن زیرساخت‌ها و فراهم آوردن امکانات مختلف دارد.

۴.۳/۵ - (۴۷ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×